DROGURI – Operațiune DIICOT în Baia Mare și Baia Sprie, împotriva unui grup care a amenajat o cultură de… cannabis

0
768

OPERAȚIUNE. Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Maramureș și ofițeri de poliție judiciară au efectuat astăzi, 9 octombrie 2017, 10 percheziții domiciliare în Baia Mare și Baia Sprie, într-un dosar ce viza destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri de risc.

 

Conform DIICOT, membrii grupului au amenajat o cultură de cannabis pe un teren situat pe malul drept al râului Someș, în aval (între Merișor și Bârgău), pe care au recoltat-o periodic în perioada mai-octombrie 2017. Recolta era depozitată în mai multe locații din Baia Mare, unde era pregătită pentru uscare în vederea consumului și a comercializării. În urma perchezițiilor au fost ridicate 4,5 kilograme de cannabis, grindere și o instalație dezafectată de creștere a plantelor de cannabis, precum și alte obiecte care au legătură cu cauza.

 

La acțiune au participat și Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, serviciile de Combatere a Criminalității Organizate din Bistrița-Năsăud și Sălaj, Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș, echipei de tehnicieni criminaliști din cadrul IPJ Maramureș, din DGA și Direcția Operațiuni Speciale, precum și un echipaj canin de la Direcția Regională Vamală Cluj.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here