DREPTATE PENTRU ANTREPRENORI – Senator USR Dan Ivan: Legea va proteja angajatorii împotriva unor situaţii inechitabile, generatoare de cheltuieli suplimentare

0
248

LEGEA, VOTATĂ ÎN SENAT. Plenul Senatului a votat în UNANIMITATE proiectul de lege privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate inițiat de senatorul USR de Maramureș Dan Ivan și senatorul USR de Satu Mare Robert Zob.

 

Obligaţia de plată a indemnizaţiei aferente primelor 5 zile de concediu medical îi revine angajatorului şi tot acestuia îi revine obligaţia de a achita lunar contribuţia asiguratorie pentru muncă. Modificarea legislativă propusă apare ca fiind o măsură echitabilă, ce urmăreşte acordarea unei protecţii angajatorului și totodată, urmăreşte acordarea posibilităţii angajatorului de a avea o previzibilitate asupra cheltuielilor viitoare, generate de concediile medicale ce ar putea fi acordate angajaţilor.

 

Astfel, în situaţia în care pe parcursul a 30 de zile calendaristice, angajatul va avea nevoie de mai multe concedii medicale, doar indemnizaţia aferentă primelor 5 zile va fi suportată de către angajator, costurile aferente următoarelor concedii medicale urmând a fi asigurate din Fondul Naţional Unic pentru Asigurări Sociale de Sănătate.

 

Legea a fost votată în UNANIMITATE de plenul Senatului României și mai are de parcurs un singur pas, mai exact votul din plenul Camerei Deputaților, pentru a merge la promulgare la Președintele României.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan IvanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here