DOVADA – Cum și-au împărțit sferele de influență pesediștii Cherecheș și Zetea: listele complete de candidați PSD = Coaliția pentru Maramureș la Consiliul Județean și Consiliul Local Baia Mare

0
6778
Cătălin Cherecheș și Gabriel Zetea

EXCLUSIV. Până la urmă din Coaliția pentru Maramureș = PSD, o struțo-cămilă ticluită de șeful pesediștilor din Maramureș, Gabriel Valer Zetea, și pesedistul în cuget și simțiri Cătălin Cherecheș, fac parte doar 3 partide politice. Atât s-a putut.

 

Anunțată ca o mișcare civico-administrativă, Coaliția pentru Maramureș nu este altceva decât o alianță electorală eminamente politică, modul practic în care Cherecheș și Zetea (foto mic dreapta, auto-declarați co-președinți ai coalițienilor) ascund PSD de ochii electoratului și o dovadă elocventă a modului în care cei doi și-au împărțit sferele de influență: Cherecheș – municipiul reședință de județ, Zetea – județul.

 

Exact asta se întâmplă în Maramureș: șeful pesedist Zetea a decis că tuturor pesediștilor trebuie să le fie rușine că-s pesediști și i-a ascuns de maramureșeni sub această pulpană al cărui semn electoral seamănă cu un cap de drac prost stilizat.

 

Împărțirea influenței, în doi: pesediștii Zetea și Cherecheș

 

Din Coaliția pentru Maramureș = PSD nu face parte nicio organizație, asociație, sau altă formă organizatorică administrativă și civică (așa cum anunțau inițial, mințind, Zetea și Cherecheș), doar 3 partide: PSD (controlat de Zetea), PNȚCD (controlat de locotenentul lui Cherecheș, Ioan Doru Dăncuș – cunoscut și  sub denumirea “Doru după Anghel”) și partidul “de apartament” PPU-sl (Partidul Umaniste social-liberal), ultimul fiind partidul patronului Antenelor, Dsan Voiculescu, controlat în Maramureș de fostul șef de poliție Ioan Cheudan, zis Nelu Polițistu’.

 

Practic, Cherecheș i-a ejectat din Coaliție pe toți ceilalți pe care i-a anunțat inițial (public) că fac parte din alianța menită să le conserve puterile lui și lui Zetea: ALDE, Partidul Maramureșenilor (inexistent politic, dar pe care vroia să-și îndese oamenii săi) și Partidul Republican din România – pentru că despre “asociații, fundații, ONG-uri și cetățeni”, anunțați generic, la grup, nenominalizați, nici n-a fost vorba vreodată. TOȚI candidații Coaliției pentru Maramureș = PSD fac parte din partide politice.

 

În privința împărțirii sferelor de influență, Cherecheș a dictat lista pentru Consiliul Local Baia Mare, unde lui Zetea i-a dat câteva locuri eligibile, puține, practic 1 :), în persoana avocatului Pîrvu. În schimb, Zetea a primit frișca de pe tortul județului, unde i-a dat lui Cherecheș două locuri eligibile: cel pentru locotenentul acestuia Doru Dăncuș, care (dacă câștigă PSD) are antamată, din nou, poziția de vicepreședinte al CJ Maramureș, și cel al avocatei Olivia Cherhaț, convinsă cu această funcție să treacă de la șefia Organizației de Femei din PNL în barca pesedisto-țărănistă.

 

Lista pentru Consiliul Județean a CJ Maramureș indică fără echivoc trocul pesediștilor Zetea și Cherecheș: Coaliția pentru Maramureș nu există, există doar un PSD fardat puternic, grosier, centurist.

 

După FDGR, noul vehicul politic al lui Cherecheș: PNȚCD

 

Cei care nu făceau parte dintr-un partid asimilat Coaliției au fost înghesuiți la ordinul lui Cherecheș în PNȚCD (nu se mai răsucesc Maniu, Mihalache, Coposu, sau Rațiu în morminte, pentru că s-au răsucit demult, încă de când PNȚCD a devenit un apendice slugarnic al PSD). Așa a ajuns Ioan Doru Dăncuș (foto mic stânga, alături de Cătălin Cherecheș) să semneze atâtea adeziuni în partidul de apartament PNȚCD câte n-a semnat în toată existența sa de președinte de filială județeană. Sigur, noii veniți n-au nicio treabă cu țărănismul.

 

C-au vrut, că n-au vrut, în PNȚCD au intrat următorii tovarăși impuși de pesedistul în cuget și simțiri Cherecheș: Cristian Anghel (fost în PNL, PER și ALDE – acum consilierul personal al lui Dăncuș), Marinel Rob (fost în Forumul Democrat German din România, FDGR – acum viceprimar), Diana Iluț (patroana de la agenția de turism Sfara Tour), Mariana Pop (fostă PDL și FDGR- acum consilier local), Dorel Mureșan (fost în PP-DD, PSRO – acum consilier local), Ioan Mandra (fost în PP-DD, UNPR – acum consilier local), Mihaela Cîmpan (fostă în PSRO), Gabriel Roman (fiul patronului de la Păstrăvăria Lostrița și Hotel Romanița), Clara Sinn (fostă în FDGR – acum consilier local), Mihăiță Sână (auto-anunțat candidat la funcția de primar din partea Partidei Romilor Pro Europa), Dan Grumaz (fost în PNL, FDGR – acum consilier local), Mihaly Loredana (în 2016 a candidat pe lista Coaliției lui Cherecheș din partea FDGR), Olivia Cherhaț (fostă președintă a Organizaţiei de Femei a PNL) etc.

 

Practic, după ce în 2016 Cherecheș s-a folosit de FDGR și PSRO ca vehicule politice pe care și-a înregistrat oamenii în Coaliția pentru Baia Mare, în acest an se folosește de PNȚCD.

 

Coaliția pentru Maramureș = PSD pentru Consiliul Județean

 

33 de candidați pentru funcția de consilier județean din cei 45 înscriși pe lista Coaliției pentru Maramureș = PSD sunt de la PSD. Adică această struțo-cămilă electorală este compusă 73,33% din PSD. Dacă luăm locurile eligibile reale (în contextul retragerii evidente a lui Cherecheș de pe listă, după alegeri), pesediștii au 87% din locurile de consilieri județeni. Deci, nicio emoție în susținerea argumentată a concluziei scrierii: Coaliția pentru Maramureș nu e nicio coaliție, e exact PSD-ul vopsit.

 

Problema mare în PSD-ul lui Zetea pare a consta în îndepărarea aproape în totalitate (excepția numindu-se Călin Matei) membrii vechi ai partidului, în contrapartidă blindându-se cu organizațiile locale cărora le-a oferit locuri eligibile (medicul Ștefanca și avocatul Sas de la Sighetu Marmației, Gică Timiș din Borșa, Tămaș Coteț de la Șomcuta Mare, Vasile Hojda de la Moisei etc.).

 

Subliniere: orice rezultat sub 15 aleși județeni pentru PSD, sau 20 pe total Coaliția pentru Maramureș = PSD este o înfrângere (acesta fiind numărul de aleși județeni obținut la precedentele alegeri locale de PSD, respectiv PSD + Coaliția pentru Baia Mare-Cherecheș).

 

Iată lista competă a PSD = Coaliției pentru Maramureș  pentru Consiliul Județean Maramureș:

 

  1. Zetea Valer Gabriel (PSD)
  2. Cherecheș Cătălin (PNȚCD)
  3. Dăncuș Ioan Doru (PNȚCD)
  4. Ștefanca Vasile (PSD)
  5. Chilat Crina Fiorela (PSD)
  6. Cherhaț Olivia (PNȚCD)
  7. Cheudan Ioan (PPU-sl)
  8. Cosma Alexandru (PSD)
  9. Sas Ioan (PSD)
  10. Timiș Gică (PSD)
  11. Buda Andrei (PSD)
  12. Coteț Tămaș-Dionisie (PSD)
  13. Hojda Vasile (PSD)
  14. Moga Liliana Reghina (PSD)
  15. Ambruș Emil (PSD)
  16. Miculaiciuc Andrei (PPU-sl)
  17. Bobocea Ioan (PSD)
  18. Ilban Grigore Ioan (PSD)
  19. Hanțig Gheorghe (PSD)
  20. Mădăian Sorin Mihai (PSD)
  21. Anghel Cristian (PNȚCD)
  22. Matei Călin Vasile Andrei (PSD)
  23. Roman Marieta (PSD)
  24. Șunea Sorin (PSD)
  25. Bărbos Rafila (PSD)
  26. Roman Florica (PSD)
  27. Vlad Gheorghe (PSD)
  28. Hrițuc Ionel (PSD)
  29. Luca Florian Lucian (PSD)
  30. Timbuș Mihai Cornel (PSD)
  31. Ardusătan Gavril (PSD)
  32. Bondari Maria (PSD)
  33. Butean Bogdan Vasile (PSD)
  34. Năsui Stelian Gheorghe (PSD)
  35. Birișan Ovidiu Răzvan (PPU-sl)
  36. Pîrvu Ionuț Rareș (PSD)
  37. Ardelean Radu Daniel (PNȚCD)
  38. Mureșan Claudiu Vladimir (PSD)
  39. Anițaș Andrei Vasile (PPU-sl)
  40. Constantea Dan Dumitru (PSD)
  41. Smical Ana Irina (PSD)
  42. Pop Viorel (PPU-sl)
  43. Mihaly Loredana Rozalia (PNȚCD)
  44. Sinn Clara (PNȚCD)
  45. Cutoi Călin Manuel (PSD).

 

Coaliția pentru Maramureș = PSD pentru Consiliul Local Baia Mare

 

Iată lista completă a PSD = Coaliției pentru Maramureș  pentru Consiliul Local Baia Mare:

  1. Cherecheș Cătălin (PNȚCD)
  2. Dăncuș Ioan Doru (PNȚCD)
  3. Iluț Diana (PNȚCD)
  4. Pop Mariana (PNȚCD)
  5. Pîrvu Ionuț Rareș (PSD)
  6. Ardelean Radu Daniel (PNȚCD)
  7. Cîmpan Mihaela Elena (PNȚCD)
  8. Lupșa Ștefan (PSD)
  9. Roman Gabriel Alexandru (PNȚCD)
  10. Sinn Clara (PNȚCD)
  11. Mihaly Loredana (PNȚCD)
  12. Popovic Ioana Delia (PNȚCD)
  13. Perva Ciprian (PSD)
  14. Gurka Dănuț Eugen (PNȚCD)
  15. Smical Ana Irina (PSD)
  16. Bodnari Maria (PSD)
  17. Sână Mihăiță (PNȚCD)
  18. Pop Viorel (PPU-sl)
  19. Szekely Zoltan (PNȚCD)
  20. Cutoi Cătălin Emanuel (PSD)
  21. Mureșan Dorel Grigore (PNȚCD)
  22. Grumaz Dan (PNȚCD)
  23. Olivia Cherhaț (PNȚCD)
  24. Rob Marinel (PNȚCD)
  25. Șandor Laura Mihaela (PNȚCD)
  26. Mardar Leonard Sorin (PNȚCD)
  27. Mandra Ioan (PNȚCD)
  28. Birișan Ovidiu Răzvan (PNȚCD)
  29. Făt Smaranda Livia (PSD)
  30. Dale Gheorghe Alexandru (PNȚCD).

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here