DOTARE – Salvamont Maramureș a primit din pușculița județului 53.240 lei și aprobarea pentru a cumpăra 5 telefoane prin satelit

0
1526

SALVAMONT MARAMUREȘ. La ultima rectificare bugetară a anului 2022, administrația județului Maramureș a aprobat transferul sumei de 53.240 lei către Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș. Suma a fost alocată pentru achiziția a 5 telefoane satelitare (adică o medie de peste 10.000 lei/aparat, sumă echivalentă cu peste 2.000 euro – un telefon prin satelit poate ajunge la un preț de circa 8.000-10.000 euro, în funcție de facilități și caracteristici tehnice, dar cu 2.000 euro se poate achiziționa un model foarte bun).

 

Telefoanele moderne prin satelit sunt telefoane mobile care se conectează la sateliți ce orbitează în jurul pământului, față de telefoanele mobile clasice, care sunt conectate la antenele celulare terestre. Din punct de vedere al aspectului și funcționalității, telefoanele prin satelit sunt similare cu telefoanele mobile standard, diferența principală constă în aria de acoperire, care poate fi nelimitată (în funcție de abonament/tarifare).

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here