DOSAR PENAL – Înşelăciune cu măşti de protecție a unei farmacii din Maramureș: prejudiciu de peste 200.000 de lei

0
1236

INFRACȚIUNE PENALĂ. Trei bărbaţi din Bucureşti, Galaţi şi Cluj sunt cercetați penal pentru înşelăciune și complicitate la înşelăciune, într-un dosar al Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureş. Conform IPJ Maramureș, cazul a fost sesizat de administratorul unei farmacii din Maramureș, care a fost înșelat cu o sumă semnificativă de bani.

 

IPJ Maramureș a transmis că administratorul farmaciei din Maramureș a fost contactată de un bărbat, care a pretins că este reprezentantul unei firme şi care s-a oferit să-i vândă 50.000 măşti medicinale, în schimbul sumei de 223.125 lei (4,47 lei/bucată). Administratorul farmaciei a virat banii în contul indicat, însă nu a mai intrat în posesia măştilor.

 

Poliţiştii maramureşeni au identificat trei bărbaţi, doi fiind bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune, iar unul, de comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune. În cursul acestei săptămâni, poliţiştii maramureşeni în colaborare cu cei din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi cei ai Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele a doi dintre suspecţi.

 

În urma percheziţiilor au fost indisponibilizate mai multe mijloace de probă care au completat ansamblul probator. Faţă de unul dintre bărbaţii cercetaţi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Prejudiciul a fost  recuperat în proporție de 95%.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here