DOSAR PENAL – DNA cercetează acte de corupție săvârșite la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto Maramureș: faza pe audieri, urmează reținerile

0
3976

CORUPȚIE. În cursul zilei de miercuri, 7 aprilie 2021, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj, care efectuează cercetări într-un dosar penal ce vizează infracţiuni de corupție și asimilate corupției săvârșite la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Maramureș în perioada 2020 – martie 2021, l-au adus la audieri pe inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu (39 de ani), fostul șef interimar al instituției.

 

Donciu a ocupat, prin împuternicire, funcția de șef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto Maramureș după pensionarea lui Florin Șironka, iar din 22 martie 2021 a fost împuternicit, pentru 3 luni, la comanda structurii similare din Suceava – numită Fabrica de Permise, după ce în noiembrie 2020 DNA a destructurat o reţea specializată în fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului auto, din care făceau parte angajaţi ai serviciului și despre care s-a spus că era condusă de fostul şef, Radu Obreja (după înlocuirea lui Obreja cu Alexandru Duţuc, și acesta a renunțat la șefia serviciului, demisionând, moment în care a fost împuternicit la conducere Donciu).

 

În speță, în care DNA a precizat că Donciu “nu este nici suspect și nici inculpat, deocamdată”, au fost efectuate în cursul acestei zile 7 percheziții în municipiile Baia Mare și Suceava (una la o instituție publică și 6 domiciliare și la sediile unor societăți comerciale). Prefectul suceavan Iulian Cimpoeşu a precizat că, din câte ştie, Donciu este audiat într-un dosar care nu are legătură cu Suceava. Surse informate 2mnews au precizat că, în pofida comunicării manipulatorii scăpate voluntar în spațiul public, cel vizat de ancheta DNA este Donciu, iar în speță ar mai fi audiat, printre alții, și un angajat al Direcției Generale a Finanțelor Publice Maramureș.

 

Vom reveni cu informații.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here