DONAȚIE – Producătorul de componente pentru industria aeronautică UAC construiește în Tăuții Măgherăuș un teren de sport pentru comunitatea locală

0
578

INVESTIȚIE. Vis-à-vis de Primaria Tăuții Măgherăuș, pe terenul din apropierea Liceului Tehnologic “Traian Vuia”, compania Universal Alloy Corporation (UAC) Europe va edifica un teren de sport pe care-l va pune cu titlu gratuit la dispoziția celor din comunitate. UAC, subsidiară a a grupului elveţiano-austriac Montana Tech Components (lider mondial al producătorilor de componente din aluminiu pentru industria aeronautică), a raportat și în 2018 cel mai mare profit obținut de vreo firmă din județ: peste 17,8 milioane de euro.

 

Cel mai probabil, decizia edificării terenului de sport pentru comunitatea din Tăuții Măgherăuș are legătură cu strategia corporației de implicare în viața socială a comunităților în care derulează afaceri – firma construiește, pe un teren achiziționat de la orașul maramureșean, în imediata apropiere a Aeroportului Maramureș, un complex industrial ce va conține un serviciu de proiectare a componentelor și structurilor pentru aeronave, o hală de producţie specializată pe prelucrare titaniu-aluminiu și cel mai mare centru de mentenanţă pentru industria aeronautică.

 

Deocamdată, terenul pe care urmează să se construiască terenul de sport a fost pus la dispoziția UAC, cu titlu gratuit, de administrația locală, care a explicat că terenul de sport va fi unul modern, multisport, putând să fie folosit pentru handbal, baschet, volei etc., și că acesta va fi disponibil pentru uzul public.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here