DOCUMENT – Planul Strategic Instituțional a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Maramureș

0
115
Palatul Administrativ Maramureș

PLANUL STRATEGIC. Plenul Consiliul Județean a adoptat, prin Hotărârea nr. 319, Planul Strategic Instituțional, document programatic elaborat în cadrul proiectului „Mara Strategy”, cod SIPOCA 556 / cod SMIS 126337 finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă, Cererea de proiecte POCA/350/2/1 (CP10/2018 pentru regiunile mai puțin dezvoltate) – „Fundamentarea deciziilor, planificare strategică și măsuri de simplificare pentru cetățeni la nivelul administrației publice locale din regiunile mai puțin dezvoltate”.

 

Documentul  este structurat pe următoarele componentele majore:

 

• componenta de management: „Maramureș. Atunci și acum” – descrie profilul județului tratând aspectele relevante privind Populație, Educație, Economie, Accesibilitate, Dezvoltare teritorială, Profilul instituțional al Consiliului Județean Maramureș. Este tratată Misiunea, viziunea și valorile Consiliului Județean Maramureș, Analiza mediului intern, Aspectele privind dezvoltarea carierei funcționarilor publici precum și relația cu alte instituții, inclusiv cu cele coordonate sau subordonate Consiliului Județean Maramureș, funcția publică: valori, evaluare, motivare.

 

Au fost realizate o serie de analize: Analiza culturii instituționale, analiza loialității, analiza de eficacitate și eficiență, analiza SWOT. Sunt trecute în revistă documentele relevante și sunt formulate o serie de concluzii și recomandări:

 

• componenta buget: Bugetul pentru principalele proiecte avute în vedere pentru perioada următoare sunt structurate pe obiectivele strategice actuale ale Planului de dezvoltare județean. În capitolul 3.5 este prezentată situația măsurilor propuse și indicatori de realizare, identificând sursele de finanțare pentru fiecare pilon al dezvoltării. Capitolul 3.6. prezintă o previzionare financiară pentru următorii ani.

 

• componenta implementare: Documentul propune un plan anual de lucru și este prezentată modalitatea de monitorizare a performanței și evaluarea PSI precum și modalitatea de revizuire a Planului Strategic Instituțional.

 

În cadrul obiectivelor specifice, primul obiectiv al proiectului „Mara Strategy” este dedicat elaborării documentelor de dezvoltare a județului Maramureș pe perioada următoare, planuri și strategii sectoriale, pornind de la actualizarea documentelor de planificare (pentru care este cazul), în perioada de implementare a proiectului.

 

Acesta este primul document de programare al instituției pentru noul exercițiu financiar al UE 2021-2027.

 

Valoarea totală a proiectului Mara Strategy este de 4.885.779,27 lei. În cadrul proiectului mai urmează să fie elaborate: „Planul Strategic Investițional al județului”, „Planul de Amenajarea a Teritoriului Județului Maramureș” și „Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în Județul Maramureș”.

 

Amănunte regăsiți pe site-ul proiectului: www.marastrategy.maramures.ro unde poate fi consultat și documentul.

 

Date de contact:

Dan Cocoşilă – Manager proiect ([email protected])   

Gheorghe Paul Szaniszlo – Expert comunicare ([email protected])

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here