DOAR MINCIUNI ELECTORALE – Primăriei Baia Mare i-au fost respinse acordurile de mediu pentru parcările publice din Piața Libertății și Piața Păcii

4
1765
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

ATÂT S-A PUTUT. Primăria Baia Mare nu a obținut acordul de mediu pentru parcările publice din Piața Libertății (Centrul Vechi) și Piața Păcii, recitate electoral ca fiind proiecte iminente și extrem de importante.

 

Conform legii, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș a cerut Primăriei Baia Mare, în decizia de evaluare inițială (care a fost emisă în 24 februarie 2020), să completeze documentația depusă la momentul solicitării acordului de mediu pentru proiectul parcării subterane din Centrul Vechi al orașului. Pentru a completa această documentație era timp berechet: 2 ani (până în 24 februarie 2022).

 

Doar că Executivul Primăriei, controlat de edilul Cătălin Cherecheș, nu dorește realizarea nici a acelei parcări, doar a mințit electoral, așa că nu s-au depus documentele nici după 2 ani, în consecință APM Maramureș a emis (în 30 mai 2022) decizie de respingere a solicitării de obținere a acordului de mediu. Fără acord de mediu, nicio investiție de acest gen nu poate demara.

 

Tras la indigo s-a întâmplat și în privința proiectului parcării publice din Piața Păcii, recitat electoral ca fiind iminent (“proiect de parcare supraterană cu 300 de locuri” – am râs tare-tare de tot de minciuna evidentă, propagată în spațiul public de edil prin presa aservită și plătită din bugetul public al municipiului), dar care a primit decizie de respingere din același motiv: de 2 ani Primăria nu a depus documentele obligatorii.

 

Despre parcarea publică subterană și la fel de electorală din Piața Revoluției (Centrul Nou) nici nu mai merită pomenit, aceasta fiind deja gata din primăvara anului 2020, dacă e să ne luăm după promisiunile mincinoase ale primarului Cherecheș (16 octombrie 2019, Cătălin Cherecheș în presa plătită din banii cetățenilor: „În primăvară vom săpa 5 metri în subteran toată Piața Revoluției și se va face o parcare de 400 de locuri.”).

 

… în martie 2018, același edil a recitat poezia electorală cu cele “8 (!) parcări subterane şi supraterane de mari dimensiuni, care vor fi realizate în municipiul nostru”. Sigur, nu s-a făcut niciuna, însă recitatorul rămâne un interesant studiu de caz.

 

Rămânând la capitolul “Ce a zis că face primarul, dar n-a făcut nimic să facă acel ceva”, un alt proiect, recitat în 2019, în care promitea o “instalație de cogenerare de înaltă eficiență pentru producerea energiei electrice din biomasa produsă în zona metropolitană a Băii Mari”, care urma să fie realizată pe strada Europa (acolo unde a dispus să fie aruncat ilegal deșeurile menajere în iarna trecută și apoi a plătit amenzile din banii cetățenilor / bugetul local), a primit în acest an decizie de respingere a acordului de mediu, pentru că în 20 decembrie 2019 i s-a acordat termen să completeze documentația depusă până în 20 decembrie 2021, dar n-a depus nimic.

 

Cum spuneam: nu e greu să spui, ci să faci.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Cind primarul și gașca lui de infractori din jurul lui trag liniuțe multe și dese orașul a ajuns dator cu 50 milioane de euro ….. prietenii lui cache ? Fratica . Nelu Coman cărăbus dumitriu dâncus onita zoicas….aici sint banii dvs!!!!! Vorba lui Petrov marinarul infractor ajuns președinte care pupa pupa la același babord ca și cache : blonda de Udrea !

  2. s-a razgandit, o sa construiasca mama lui niste blocuri in loc de parcari subterane…am o intrebare, care dintre cetatenii de rand ai Baii Mari ar fi obtinut autorizatie sa construiasca un bloc atat de aproape de un trotuar – carosabil si fire electrice, precum cel construit de muma lui Chereches, in zona podull viilor, vis a vis de spalatoria auto ???? care din noi, ar fi putut bloca un trotuar intreg si jumate din carosabil, ca sa planteze un bloc in zona aceea? care din noi ar fi obtinut autorizatie sa dea jos un teren de tenis cu acces gratuit si un spatiu verde – ca sa planteze 2 blocuri – aici ma refer la cele din zona Iuliu Maniu – si lista continua – legat de ce declara Kake, ce sa mai zici, omul e pe faina de multa vreme, el viseaza dragoni si chestii din astea …

  3. Bine că a concesionat pe domeniul public pe str. Progresului nr. 56A o parcare ce este blocata de un an, acolo nu e parcată nici o mașină iar locatarii din zona nu găsesc loc. Menționez că cone a concesionat are și parcare sub bloc și în curtea interioară.

  4. Numai minciuni.Din 2012,s-a promis celor care locuiesc in Piata Revolutiei ca vor fi reabilitate blocurile.Nimic.Minciuni electorale.Vai de orasul nostru si de fatada locuintelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here