DNA – Delapidare de 2,8 milioane de lei: fostul contabil al Primăriei Oncești, trimis în judecată pentru cinci infracțiuni de corupție

0
845

CORUPȚIE. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului contabil al Primăriei Onceşti, Ioan Gheorghe Drăguș, acuzat de comiterea a cinci infracțiuni de corupție.

 

Drăguș este acuzat de schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată; uz de fals în formă continuată; delapidare în formă continuată; fals intelectual în formă continuată.

 

Conform procurorilor DNA, în perioada 16 octombrie 2017 – 14 iunie 2018, contabilul Primăriei Oncești ar fi schimbat destinaţia sumei de 2.128.245 lei, primită de comuna maramureșeană ca finanțare pentru modernizarea reţelei stradale, efectuând (prin ordine de plată pe care a falsificat semnătura primarului) 41 de plăți ilegale în favoarea unor agenţi economici şi persoane fizice, în alte scopuri decât cele stabilite prin contractul de finanţare.

 

Conform proiectului, acesta ar fi urmat să se desfășoare în perioada 2017-2020, are voloarea totală de aproape 1,25 milioane de euro, din care aproape 960.000 de euro sunt finanțare europeană nerambursabilă (prin FEADR).

 

De asemenea, în perioada 12 ianuarie 2016 – 5 iulie 2018, inculpatul Ioan Drăguş a ridicat din contul Primăriei Onceşti, pe baza a 55 de CEC-uri pentru ridicare numerar multiplu pe care le-a falsificat 572.577 lei, bani pe care i-a folosit în interesul său sau pentru altul.

 

În speță, s-au constituit părţi civile Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (cu suma de 2.174.970 lei) şi Primăria Comunei Onceşti (cu suma de 572.577 lei). S-a dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile care îi aparţin inculpatului Drăguş Ioan Gheorghe, iar dosarul va fi judecat la Tribunalul Maramureş.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here