DISTRACȚIE DIN BANII ORAȘULUI – Află cât costă în Baia Mare focurile de artificii de Moș Nicolae + Revelion

0
1616
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

FOCURI DE ARTIFICII. Sereleul local For Chic, controlat de Cristina Pop, a prestat servicii de pirotehnie în cadrul evenimentului Iarna Băimăreană. V-au plăcut focurile de artificii de la inaugurarea iluminatului ornamental din Baia Mare? Alea de Moș Nicolae. Bine, atunci probabil o să vă placă și de Revelion (tot For Chic SRL prestează și atunci, în baza unui contract semnat în 26 noiembrie cu municipalitatea Baia Mare, reprezentată de primarul Cătălin Cherecheș).

 

Păi, dacă v-au plăcut și prognozați c-o să vă placă, să simplificăm informația: firma care a prestat/prestează pentru jocurile de artificii în zilele 5 și 31 decembrie 2019 va fi plătită din pușculița orașului cu suma totală de 78.064 lei (echivalentul a 16.365 de euro).

 

Sigur, contractul a fost adjudecat prin procedura de achiziție directă, adică fără licitație, printr-o simplă ofertă a firmei, urmată de o așteptare scurtă, de 6 zile, timp în care municipalitatea controlată de Cherecheș a conchis că este extrem de benefic pentru oraș să se presteze artificii la ditamai evenimentele, a publicat o cerere de oferte și a semnat contractul după alte 4 zile de la emiterea respectivei cereri.

 

În fine, să nu ne-ncurcăm în detalii tehnice: artificiile, Moș Nicolae + Revelion, Baia Mare, 78.000 de lei (suma conține TVA). Scurtă și extrem de rapidă cercetare privind prețul focurilor de artificii: suma maximă 200 euro/minut (n-am găsit nimic mai scump, deși ne-am dat interesul – de banii ăștia primești așa: “4 efecte diferite pe minut, înălțime maximă 100 metri, efecte combinate pe tot parcursul spectacolului în V,W, Z și pe verticală la înălțimi diferite, final cu cerul plin, adică aproximativ 300 focuri în ultimul minut”). Să fie primit!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here