DISTINCȚIE – Viceprimarul din Seini, Octavian Bodea, a ridicat premiul oferit orașului maramureșean de Ambasada Franței

0
1577
Octavian Bodea

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ. Orașul maramureșean Seini a fost declarat câştigător al categoriei „Eficienţă energetică” în concursul „Oraşul durabil”’, dedicat iniţiativelor inovatoare din domeniul dezvoltării sustenabile – proiectului „Oraşul durabil” este derulat de Direcţia Afacerilor Europene şi Internaţionale din Franța, serviciu aflat sub autoritatea comună a Ministerului Tranziţiei Ecologice şi Solidare şi a Ministerului Coeziunii Teritoriilor din Franța.

 

Premiul, oferit în cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Franţei în România, în parteneriat cu Business France şi Camera franceză de Comerţ şi Industrie din România, a fost ridicat de viceprimarul orașului Seini, inginerul Octavian Bodea, care a precizat că „acest proiect-pilot se adresează şi altor autorităţi publice, în vederea reducerii poluării”.

 

Oraşul maramureşean a fost declarat câştigătorul categoriei „Eficienţă energetică” (există patru categorii, celelalte trei fiind: Apă, canalizare şi gestionarea deşeurilor – câștigător: județul Prahova -, Mobilitate urbană – câștigător: municipiul Piatra Neamț – și Valorificarea construcţiilor, reabilitarea patrimoniului, regenerare urbană – câștigător: municipiul Alba-Iulia). Distincţia pentru orașul Seini a fost acordată pentru uzina-pilot care produce biogaz alimentat de deşeurile menajere şi animale.

 

Aceasta a fost prima ediție a concursului “Oraşul durabil”, competiție care vizează punerea în valoare a iniţiativelor pozitive ale colectivităţilor locale din România şi să le recompenseze pe cele mai implicate în dezvoltarea durabilă şi în lupta împotriva schimbărilor climatice. Proiectele câștigătoare au fost selectate de un juriu format din experţi independenţi, iar câştigătorii vor avea parte și de o vizită de studiu într-o comunitate de referinţă parteneră din Franţa pentru a vedea alte exemple inovatoare în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă a comunităţilor.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here