DISTINCȚIE – Maramureșeanul Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian, Doctor Honoris Causa al Universității de Medicină şi Farmacie din Bucureşti

0
428
Herman Berkovits, doctor honoris causa al UMF București

RECUNOAȘTERE. Continuă fenomenul, declanșat la finalul anului 2016, de recunoaștere a meritelor maramureșeanului Herman Berkovits, medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu. Numit consul onorific al României în Israel, medaliat cu distincția „Iuliu Hațieganu” de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj – înaltă apreciere a activității profesionale – și cetățean de onoare al municipiului București, lui Berkovits i-a fost decernat titlul Doctor Honoris Causa al Universității „Titu Maiorescu”, iar acum același prestigios titlu i-a fost oferit de Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, prin rectorul sau, academicianul Ionel Sinescu – ceremonia academică a avut loc în 4 aprilie.

 

„Pentru mine, este ceva deosebit. Sunt un om care a parcurs un drum lung prin viata, am implinit 70 de ani. M-am născut în România, am origini româneşti, iar România mi-a dat cultura, mi-a dat şcoala. Întrebarea mea nu este ce a făcut România pentru mine, ci ce fac eu pentru România. Sunt român de origine, acasă vorbim româneşte, cu prietenii vorbim româneşte… În ultimii 15 ani am reuşit să realizez mai multe legături între Statul Israel şi Statul Român şi sunt foarte bucuros pentru asta. (…) Este o onoare pentru mine. Voi încerca să ajut în continuare la întărirea relaţiilor dintre Israel şi România”, a afirmat Herman Berkovits.

 

Herman Berkovits s-a născut la 14 martie 1947, în oraşul Târgu Lăpuş, în familia Lazăr (Eliezer) şi Viorica (Iafa) Berkovits, fiind unicul copil. Mama sa, Viorica Berkovits, a fost deportată cu întreaga familie la Auschwitz fiind singura supravieţuitoare din întreaga familie, iar tatăl său, Lazar Berkovits, a fost deportat în mai multe detaşamente de muncă obligatorii în spatele frontului din timpul celui de al doilea Război Mondial. Herman Berkovits este a doua generaţie a supravieţuitorilor Holocaustului.

 

Este căsătorit cu Elisabeta Berkovits, născută în Târgu Mureş şi absolventă a Conservatorului de Muzică din Cluj, actualmente director adjunct al Academiei de Muzică din Ierusalim. Din 1985 conduce Clinica Privată de Medicină Pediatrică şi Generală în orasul Ierusalim.

 

Dr. Herman Berkovits este o personalitate marcantă a lumii contemporane în domeniul științelor medicale, care se bucură de prestigiu atât în Israel, cât și la nivel internațional. Ca recunoaștere a valorii activității sale profesionale, doctorul Herman Berkovits a fost desemnat, din anul 2009, medicul personal al premierului Benjamin Netanyahu.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here