DISTINCȚIE – Dumitru Fărcaș, Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler, la împlinirea vârstei de 80 de ani

0
262
Dumitru Fărcaș

TITLURI. În urmă cu 16 ani, preşedintele de atunci al României, Ion Iliescu, i-a conferit artistului maramureșean Dumitru Fărcaș Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, iar după alți doi ani, Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofiţer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului”.

 

Ieri, preşedintele Klaus Iohannis i-a conferit lui Dumitru Fărcaș Ordinul Naţional „Serviciu Credincios” în grad de cavaler, în semn de recunoaştere pentru întreaga sa carieră, dar şi pentru contribuţia pe care a adus-o culturii. Tot ieri, la spectacolul în care a fost omagiat la împlinirea vârstei de 80 de ani, desfășurat în Cluj-Napoca, ministrul Culturii, George Ivașcu, i-a transmis o Diplomă de Excelență. În această lună, Dumitru Fărcaș a primit și titlul de cetățean de Onoare al Maramureșului, distincție acordată de Consiliul Județean Maramureș.

 

Dumitru Fărcaș (născut la 12 mai 1938, în Groșii Băii Mari, Maramureș), absolvent în 1967 al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în cadrul Facultății de Interpretare, la clasa de oboi – a învățat singur să cânte la taragot, împrumutând unele tehnici specifice oboiului -, și-a început cariera profesională în 1960, când s-a angajat ca instrumentist al Ansamblului „Maramureșul” din Baia Mare. Este președinte de onoare al Congresului Internațional al Taragotiștilor și membru al Uniunii Artiștilor Muzicieni din Elveția „SUISSA” (din 1970). Este Cetățean de Onoare al orașelor Phenian (Coreea de Nord), Cluj-Napoca, București, Reșița și Baia Mare.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here