DISTINCȚIE – Actorul american Harvey Keitel a venit în Leordina pentru a primi titlul de cetățean de onoare al comunei maramureșene

0
2495
Harvey Keitel

ORIGINI. Actorul american Harvey Keitel (78 de ani) a ajuns pentru prima oară în Leordina (Maramureș), pentru a primi titlul de cetățean de onoare al comunei și a vizita locul de naștere al mamei sale, Miriam Keitel (fostă Klein), o evreică ce a emigrat în SUA în anii ’20. Harvey Keitel a vizitat pentru prima oara România în 1995, când a filmat pentru un film de Theo Angelopoulos, „Ulysses Gaze”. Keitel a mai filmat în România și „Condamnat la viață” (după o nuvelă de Titus Popovici).

 

Actorul american a debutat în cinematografie în 1968, pe când era student, în filmul colegului său Martin Scorsese “Who’s That Knocking at My Door?”, colaborarea dintre cei doi continuând cu “Mean Streets”, “Alice Doesn’t Live Here Anymore” și “Taxi Driver”, filme care le-au adus celebritatea.

 

În cei peste 40 de ani de carieră cinematografică, Keitel a fost noiminalizat la Oscar și la Globul de Aur și a jucat in circa 120 de producții. Acum, împreună cu Al Pacino și Ellen Burstyn, este co-președinte al celei mai prestigioase școli de actorie din SUA, Actors Studio.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here