DIN NOU – În Maramureș, zonă afectată de pestă porcină africană

0
343

ZONĂ AFECTATĂ. Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost diagnosticat la doi mistreţi vânați pe raza fondului de vânătoare 3 Agrieş (comuna Târlişua, jud. Bistrița-Năsăud), într-o zonă situată la aproximativ 1 km de limita cu judeţul Maramureş şi la 12 km faţă de judeţul Cluj.

 

Suspiciunea a fost emisă în 16 ianuarie 2019, în urma emiterii unui buletin de analiză de LSVSA Maramureş. Probele au fost imediat trimise către IDSA Bucureşti care a confirmat suspiciunea.

 

Conform legislației, zona declarată afectată de PPA se întinde şi pe teritoriul judeţelor Maramureş şi Cluj, având în vedere apropierea acestora de locul în care au fost găsiţi porcii mistreţi infectaţi. Zona a fost dezinfectată şi carcasele au fost distruse.

 

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here