UPDATE/CORECTURĂ – DIN LIGA A IV-A ÎN LIGA A III-A – Romulus Buia a plecat de la CSM Sighetu Marmației, fiind numit director tehnic la ACS Poli Timișoara

0
842

PRECIZĂRI IMPORTANTE. Informația privind cooptarea ÎN ACEST MOMENT a antrenorului echipei CSM Sighetu Marmației (Liga a IV-a, ca director tehnic al echipei ACS Poli Timișoara), NU este reală. Explicație: Redactorul de sport al 2mnews a primit informația din surse fotbalistice și a verificat-o pe site-ul oficial al clubului bănățean. Din cauza unei atipice defecțiuni a respectivului site, toate informațiile apar ca fiind din ziua accesării, implicit și această informație apărea ca fiind postată în 25 mai 2021. Fiind asumată de cel care conduce clubul, a fost redactat acest articol. Într-un exercițiu de normalitate profesională, după 3 zile (estimând că în acest timp toate persoanele interesate vor putea citi prezenta retractare), 2mnews va retrage acest articol, cerând scuze cititorilor și celor implicați. Subliniere de final: informația privind numirea antrenorului băimărean Romulus Buia era, în fapt, din toamna anului trecut, înaintea numirii sale ca antrenor la echipa de Liga a II-a Fotbal Comuna Recea.

 

Cătălin VISCHI

 

ROMULUS BUIA. După doar două luni de la numirea lui Romulus Buia (50 de ani) ca antrenor principal la CSM Sighetu Marmației (echipă cu care a câștigat Liga a IV-a Maramureș și care avea ca obiectiv promovarea în Liga a III-a, dar acesta a fost ratat la barajul cu conjudețeana Progresul Șomcuta Mare), fostul mare fotbalist maramureșean a părăsit formația din Maramureșul voievodal și va fi director tehnic al formației de Liga a III-a ACS Poli Timișoara (a nu se confunda cu ACS ASU Politehnica Timișoara, echipă care în acest sezon a încheiat pe locul 6 în Liga a II-a).

 

Anunțul înțelegerii clubului ACS Poli Timișoara cu noul director tehnic al echipei a fost făcut de administratorul special Petre Mușat (clubul Poli Timișoara a intrat în insolvență în august 2018), care a precizat că “s-a ajuns la un acord cu Romulus Buia, care completează staff-ul tehnic al echipei noastre și va ocupa poziția de director tehnic”.

 

Buia a avut o lungă carieră de fotbalist, născut pe 15 iulie 1970, la Baia Mare, a jucat de două ori în naționala României și a activat la mai multe echipe din primele divizii ale fotbalul românesc (Minerul Cavnic, FC Baia Mare, Universitatea Craiova, Sportul Studențesc, Dinamo București, Rocar București, Gloria Bistrița, Poli Timișoara), dar și la echipa belgiană Germinal Beerschot.

 

Buia a fost jucătorul lui Poli Timișoara în perioada 2002-2005, la revenirea echipei bănățene pe prima scenă a fotbalului românesc. Ca antrenor, Buia a activat la echipe din județ: FC Maramureș, Fotbal Comuna Recea, Minaur Baia Mare și CSM Sighetu Marmației. În lotul tehnic al ACS Poli Timișoara (echipă care în acest sezon a activat în Seria 8 a Ligii a III-a, încheind pe locul 6 din 10 echipe) sunt acum antrenorii Silviu Bălace, Răzvan Ionilă și Gyuri Stoianov (foștii colegi ai lui Buia).

 

* Foto: @ CSM Sighetu Marmației

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here