DIN BANII ORAȘULUI – În Baia Mare, acoperiș de peste 1 milion de euro, care va fi realizat în… 2 ani

1
511

DEVIZ. Acoperișul clădirii care găzduiește Direcția de Venituri a Primăriei Baia Mare, situată pe strada Crișan nr. 6, va fi reconstruit cu suma de peste 1 milion de euro + TVA (exact: 4,780,511.00 lei + TVA), conform devizului general de lucrări ce urmează să fie aprobat miercuri, 29 mai, de consilierii locali. Durata de realizare a investiției este de… 2 ani.

 

Claustrul Mănăstirii Minoriților din Baia Mare, clădire edificată de călugării iezuiți în anul 1734, inițial cu un singur nivel, ulterior imobilul fiind etajat, este de mai mulți ani în stare de degradare, punând chiar în pericol siguranța angajaților, contribuabililor și a trecătorilor.

 

Din 1773, după desființarea Ordinului Iezuiților, în respectiva clădire a continuat să funcționeze școala iezuiților, încredințată minoriților, aceștia câștigând în instanță în dauna Primăriei, prin sentință definitivă, dreptul de proprietate asupra clădirii.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here