DIICOT – Doi băimăreni reținuți pentru trafic de droguri de risc în formă continuată

0
577

DROGURI. Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi procurorii DIICOT Maramureş au reținut două persoane specializate în traficul intern şi internaţional cu droguri de risc şi mare risc. În urma a cinci percheziţii domiciliare făcute în Baia Mare au fost confiscate: peste 2,5 kilograme de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproape 7 grame de MDMA, șapte dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, trei arme neletale şi cartuşe.

 

Două persoane (P.F. și B.B.D.) au fost reţinute pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc în formă continuată.

 

Conform anchetatorilor, suspectul P.F. a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy etc.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare. Acesta s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania, o parte din transporturi fiind efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

 

P.F. administrează o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de mărfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

 

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile din Baia Mare, închiriate de către suspectul P.F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să şi îşi ia cantitate de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P.F., preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.

 

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Direcţiei Generale Anticorupţie-Centrul Operaţional 3 Cluj-Napoca şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here