DIFEREND – Primăria Tăuții Măgherăuș „a investit” 4.600 de lei pentru liniștirea spiritelor locale și a cumpărat un steag mai mare pentru „cel mai înalt catarg din Ardeal”

2
5555

SCANDAL PE STEAG, ÎN REST, TOTUL E BINE. La sfârșitul lunii noiembrie 2018, pe catargul înalt de 27 de metri din fața Primăriei Tăuții Măgherăuș (primarul de la acea vreme, amuzantul pesedist Anton Ardelean, spunea că este cel mai înalt catarg din Ardeal, dar aspectul este atât de neesențial încât nimeni nu consumă timp să verifice verdicitatea spuselor sale) a fost arborat un drapel de 54 mp (9 metri lungime x 6 metri lățime).

 

Bine, înainte de arborare, ca-n orice țară bananieră, catargul, steagul, probabil și postamentul și canciocul cu care s-a turnat prima cantitate de beton, au fost sfințite, pentru că inaugurarea fără sfințire e ca Boboteaza fără apă. Ce vrea să vă spună scrierea asta? – pentru că subiectul nu este întâmplarea din urmă cu 4 ani.

 

Deja de notorietate, la începutul lunii, s-a stârnit un adevărat scandal local, că steagul nu mai respectă proporțiile pentru că un angajat al Primăriei ar fi tăiat o parte din el. Actualul primar, penelistul (fost pesedist) Dumitru Marinescu, a infirmat ipoteza/zvonistica, admițând că vechiul steag era deteriorat de intemperii și a fost înlocuit cu un steag de dimeniuni mai mici. Și că se cumpără alt steag, din acela mare-mare, cum au fost obișnuiți tăuțenii (de fostul edil) să aibă-n fața Primăriei.

 

Bine, astea-s știute. Acum intrăm în actualitate: gata, s-a rezolvat! “Așezați-vă liniștiți la locurile voastre!” – citat din defuncta nr. 2 a RSR. Primăria Tăuții Măgherăuș a cumpărat un nou steag mare-mare, ba chiar mai mare decât cel care era, pentru că nu se cade ca peneleul să fie mai puțin destoinică și patriotă decât pesedeul. Deci, noul drapel va avea 13,5 metri lungime și 9 metri lățime. Și o să fie din poliester de 115g/mp.

 

Sigur, mai puțin important e că pentru că unor localnici nu le-a plăcut steagul mic, doar cel mare, din bugetul local se va plăti vreo 1.000 de euro (exact: 4.641 lei, sumă care include TVA), pentru că e produs și vândut de o firmă, nu de Armata Salvării, deci e pe bani. Dar la câți bani s-au sifonat din bugetul public al orașului Tăuții Măgherăuș, 4.600 de lei reprezintă o picătură-ntr-un ocean.

 

Practic asta a intenționat și, iată!, a și reușit, să să anunțe această scriere: s-a cumpărat drapel nou pentru catargul lui Ardelean și e mai mare decât defunctul (drapel): 13,5 m x 9 m. Și a costat 4.641 de lei. Și a fost cumpărat (în 7 octombrie) de la o firmă specializată (Fabrica de Steaguri SRL din București). Și acum toată lumea s-a liniștit. Nicio problemă. Sau poate acum e prea mic catargul pentru steagul nou…

 

* Foto: @Primăria Tăuții Măgherăuș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here