DIALOG PARLAMENTAR – Vizita de lucru în Republica Moldova a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a Senatului României

0
202

ACTIVITATE – PARLAMENTAR. În perioada 10-11 februarie 2022, o delegație a Senatului României, formată din membrii ai Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări a efectuat o vizită de lucru la Chișinău, la invitația doamnei deputat Olesea Stamate, președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități din cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

 

Alături de colegii din Comisia juridică a Senatului României, am participat la o ședință cu membrii Comisiei juridice a Parlamentului Republicii Moldova, acțiune derulată în  scopul intensificării dialogului parlamentar și a colaborării pe proiecte legislative de interes comun pentru ambele state, a declarat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

În timpul vizitei, membrii delegației române s-au mai întâlnit cu domnii Igor Grosu, președintele Parlamentului Republicii Moldova, și Sergiu Litvinenco, ministrul Justiției, în timpul întrevederii fiind abordate probleme de interes comun privind funcționarea sistemului judiciar din cele două țări.

 

La discuțiile cu reprezentanții Republicii Moldova, senatorii români au menționat că o cooperare solidă și cu rezultate certe pe linia celor două legislative va deține un rol important în dezvoltarea relațiilor politico-diplomatice între București și Chișinău, în condițiile existenței elementelor specifice bazate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie, precum și a Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

 

Vom susține procesele de transformare, modernizare și implementare a reformelor din Republica Moldova, împărtășind din expertiza noastră legislativă, în special în ceea ce privește reforma justiției și combaterea corupției”, a concluzionat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș, la finalul întâlnirii avute cu deputații moldoveni.

 

Biroul parlamentar al sentorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here