DIALOG PARLAMENTAR – Senator Cristian Niculescu-Țâgârlaș: România sprijină procesele de reformă și modernizare ale Republicii Moldova

0
230

ROMÂNIA – REPUBLICA MOLDOVA. În 6 aprilie 2023, la Chișinău (Republica Moldova), s-a desfășurat cea de-a patra ședință comună a Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări din Senatul României și a Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlamentul Republicii Moldova, un eveniment în care au fost discutate o serie de modificări legislative, dar și măsuri necesare pentru eficientizarea procesului de justiție.

 

Ședințele grupurilor de lucru din domeniul juridic au constituit un real succes iar reprezentanții organizațiilor profesionale și ai instituțiilor relevante au participat activ la discuțiile purtate. Un exemplu în acest sens îl constituie grupului de lucru al avocaților, prilej de a se discuta despre îmbunătățirea cadrului legislativ privind reciprocitatea primirii în profesie a avocaților români în Republica Moldova, respectiv a avocaților din Republica Moldova în România.

 

Adoptarea recentă, la 9 februarie 2023, de către Plenul Senatului României a Legii pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind controlul coordonat pe teritoriul României, în punctul de trecere a frontierei de stat Albița (România) – Leușeni (Republica Moldova) accesul rutier pe sensul de intrare în România, este rezultatul unei colaborări productive și  al eforturilor continue din partea ambelor părți.

 

În calitate de președinte al Comisiei Juridice am condus împreună cu doamna Olesea Stamate ședința comună a comisiilor juridice din Parlamentul Republicii Moldova și Senatul României, a patra reuniune organizată în contextul dezvoltării relațiilor dintre cele două parlamente, iar rezultatele arată că suntem pe drumul cel bun și cu efecte concrete.
Reformele în domeniul justiției sunt esențiale în țările noastre, tema făcând obiectul discuțiilor și în ultima ședința comună iar schimbul de bune practici pe linie parlamentară, în special în ceea ce privește legislația în domeniul justiției, reprezintă un instrument deosebit de util. Consider că apropierea dintre România și Republica Moldova este foarte importantă și dorim să avem un parteneriat bazat pe dialogul permanent și deschis, a precizat senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here