DEZVOLTĂRI IMOBILIARE – Cât se mai construiește în Maramureș: câte autorizații de construire s-au eliberat în județ în februarie 2023

0
1843

ANALIZĂ 2MNEWS. Numărul autorizațiilor pentru construire a clădirilor este un barometru semnificativ al apetenței și interesului investitorilor pentru edificarea a noi construcții, acest document fiind cel final din lunga listă a autorizărilor, avizelor, certificatelor, acordurilor pe care un constructor e obligat de legislație să le obțină pentru a putea demara efectiv realizarea obiectivului.

 

În februarie 2023, în județul Maramureș au fost eliberate 78 de autorizații de construire a clădirilor rezidențiale (cu destinația locuință), obiectivele având o suprafață care totalizează o suprafață utilă de 13.758 mp. De asemenea, în a doua lună a anului, în județ au fost eliberate și 12 autorizații de construire pentru clădiri nerezidențiale, aceste obiective totalizând o suprafață utilă de 6.067 mp.

 

Pentru cititorii mai puțin familiarizați cu piața dezvoltărilor imobiliare, câteva precizări comparative pentru o mai bună înțelegere:

 

  1. Despre numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale: este mult sau este puțin? Răspuns: Este mult, Maramureș situându-se din acest punct de vedere pe locul 12 la nivel național (numărul este similar cu cel din județul Dolj, de pildă). În privința suprafeței utile totale aprobate pentru construire, județul ocupă locul 15 în topul național.

 

  1. Despre numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri nerezidențiale: este mult sau este puțin? Răspuns: Este mult, Maramureșul situându-se din acest punct de vedere pe locul 13 la nivel național. În privința suprafeței utile totale aprobate, județul ocupă același loc, 13, în topul național.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here