DEZVOLTARE – Noua hală de producție a firmei Aramis, investiție de 1,9 milioane de lei, a primit autorizație de construire și va fi finalizată în cel mult 2 ani

4
5188

INVESTIȚIE – ARAMIS INVEST. Cel mai mare producător și exportator de mobilier din România, firma băimăreană Aramis Invest, a primit autorizația de construire a noii hale de producție, ultimul document necesar înaintea demarării efective a investiției.

 

Hala de producție va fi realizată cu o investiție estimată la 1,9 milioane de lei (valoarea aproximată: 1.887.274 lei) și va fi edificată pe platforma industrială pe care o deține firma băimăreană, controlată de antreprenorii Vladimir Iacob (60%) şi Marius Șelescu (40%), pe strada Speranței, urmând să fie integrată în Fabrica de burete. Hala, care va fi dotată cu un utilaj de debitare de tip carusel vertical, are ca termen de finalizare cel mult 2 ani de la obținerea autorizației de construire.

 

Proiectată pe o suprafață construită de 900 mp și cu o înălțime maximă de 10 metri, noul spațiu de producție va fi folosit pentru debitarea buretelui, urmând să prelucreze anual circa 260 de tone de blocuri de spumă poliuretanică, fâșiile rezultate urmând să fie utilizate la confecționarea huselor pentru saltele.

 

Aramis Invest SRL din Baia Mare este cel mai important producător și exportator de mobilă din România (produce și exportă, în special pentru concernul suedez IKEA, circa 15% din piața națională de mobiler din România) și prima firmă cu capital românesc care a acces în top 50 al exportatorilor din România (în 2018). De asemenea, firma este lider în topurile celor mai mari cifre de afaceri și cei mai mulți angajați dintre agenții economici din județul Maramureș.

 

* Foto: @Aramis Group

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here