DEZVOLTARE – Investiții de 6 milioane de euro în stațiunea balneoclimaterică Ocna Șugatag

0
1908
Ocna Șugatag

FINANȚĂRI. Conform primarului Mihai Ivaszuk, în stațiunea maramureșeană Ocna Șugatag va demara un proiect cu o finanțare care n-a mai fost obținută niciodată de localitate: 22,4 milioane de lei (echivalentul a peste 4,8 milioane de euro). “Contractul va fi semnat, cel mai probabil, săptămâna viitoare și este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR). E cea mai importantă investiție pentru noi. Proiectul este denumit “ELOS – excelență în turism” și prevede asfaltarea a 27 de străzi, realizarea a 4 kilometri de piste de biciclete, realizarea a 2 kilometri de pistă de alergare etc.”, a precizat Ivaszuk.

 

De asemenea, contractul de finanțare al unui alt proiect important a fost semnat la sfârșitul acestei luni și prevede reabilitarea și extinderea liceului din comună (Liceul Tehnologic Ocna Șugatag), finanțarea guvernamentală fiind în acest caz de peste 2,8 milioane de lei (valoarea totală a investiției a fost estimată la 3,1 milioane de lei, restul sumei fiind alocată din bugetul local).

 

Altă investiție care va demara în acest an, execuția lucrării fiind deja introdusă în sistemul public de licitație, va duce la reabilitarea căminelor culturale – în acest caz finanțarea este de aproximativ 500.000 de euro, un proiect ce va fi finanțat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). În fine, printr-un alt proiect, în cuantum de 70.000 de euro, vor demara lucrările pentru realizarea unui teren sintetic de fotbal în Sat Șugatag, ridicând astfel totalul celor patru investiții la 6 milioane de euro.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here