„DEZVOLTARE” – CJ Maramureș renunță la achiziția sistemelor informatice pentru a-și cumpăra sisteme profesionale de… aer condiționat (la un preț supraevaluat)

1
477
Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș

MODIFICARE. O informație nefăcută publică, până acum – nu din cauza unei conspirații instituționale, ci mai degrabă din lipsa de vigilență a propagatorilor de informații în spațiul public – își cere dreptul de a fi cunoscută, mai ales că arată modul în care stăpânitorii bugetului public al județului înțeleg dezvoltarea Maramureșului.

 

Căldură vs. inteligență

 

În manualele de psihologie sunt menționate, printre altele, și efectele pe care canicula le are asupra psihicului. Conform acestora, din cauza caniculei, tot echilibrul interior al individului este dat peste cap și capacitatea de concentrare se diminuează, rezultând confuzia. Pe căldura asta, așa, confuzat, președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Gabriel  Zetea, le-a propus consilierilor județeni, la fel de confuzați și ei, să aprobe modificarea listei obiectivelor de investiții într-un mod care vorbește de la sine despre modul în care, într-un mileniu al informaticii, „Îngerul” din Seini înțelege implementarea strategiei de dezvoltare a județului.

 

În consecință, s-a aprobat să nu se mai cumpere programe și licențe informatice și banii prevăzuți în bugetul public pentru acest balast, respectiv 15.500 lei, să fie repartizați pentru altceva, mult mai important decât facilitățile informatice: contracararea căldurii. Reducerea gradului de transpirație în Consiliul Județean va fi realizată prin achiziția a trei sisteme de aer condiționat, toate profesionale.

 

Cei 15.500 de lei, destinați inițial (dar atunci era iarnă și nu se gândea nimeni din conducerea CJ la căldură) achiziției de sisteme informatice, vor fi consumați pentru cumpărarea a două sisteme cu 14000 BTU (corect BTU/h, adică British Thermal Units/hour, măsoară puterea de răcire sau încălzire a aparatului de aer condiționat într-o oră) – acestea sunt destinate biorurilor cu suprafață de maximum 45 mp – și un sistem profesional de 12000 BTU – destinat unui birou cu suprafața maximă de 30 mp.

 

Prețurile sunt gonflate cu pompa bugetarului public, cam de trei ori, aparatele cu 14000 BTU fiind încadrate la 5.500 lei fiecare, iar cel cu 12000 BTU la 4.500 lei, în condițiile în care cu o simplă căutare de „goagălul” altui fost mare pesedist (după numele de scenă, domnu’ Marean) veți observa că prețurile corecte sunt de 2.300 de lei respectiv 1.300 de lei.

 

Să nu ne-ncurcăm, însă, în acest mic amănunt valoric tipic pesediștilor gospodari care ajung cocoțați pe tronul județului, ci să conchidem că modificarea listei de cheltuieli de investiție este normală, pen’ că fără informatică putem trăi, dar fără aer (condiționat), nu.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here