DEZVOLTARE – Administrația din Bârsana investește peste 1 milion de lei pentru modernizarea infrastructurii de iluminat public, 90% din sumă fiind atrasă din fonduri nerambursabile

0
273
Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana

EFICIENȚĂ ENERGETICĂ. Administrația publică locală din comuna maramureșeană Bârsana a semnat un nou contract de finanțare, în cuantum de aproape 1 milion de lei, care vizează Creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public în comună. Practic, din Fondul pentru Mediu, gestionat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), a fost alocată suma de 982.000 lei, care reprezintă 90% din costurile eligibile ale proiectului.

 

Proiectul vizează înlocuirea corpurilor de iluminat și modernizarea sistemului actual de gestiune, ceea ce ar reduce semnificativ consumul de energie. “Acest proiect de înlocuire a corpurilor de iluminat din sistemul public al comunei cu becuri de tip LED va conduce nu doar la scăderea consumului de energie, ceea ce este un fapt responsabil în contextul actual al crizei energetice, ci și o reducere substanțială a costurilor pe care le plătim pentru această utilitate, iar banii economisiți în acest fel vor putea fi direcționați de la consum spre investiții generatoare de dezvoltare”, a explicat primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, care a mai precizat că administrația locală mai are un proiect de creștere a eficienței energetice, acesta fiind depus spre finanțare tot la AFM, și care este deja în etapa a doua de evaluare, existând șanse reale pentru semnarea unui nou contract de finanțare.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here