DEZVĂLUIRE – Consiliul Județean Maramureș a cerut ajutor financiar Guvernului pentru că nu-şi mai poate susţine activitatea, plăti salariile şi cheltuielile curente

1
782
Gabriel Zetea, președintele CJ Msramureș

DEFECTUOS. În timp ce președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Valer Zetea, a intrat în tromba propagandei de promovare personală din 2018 ordonând executarea cu abnegație comunistoidă a maldăre de informări despre primenirea județului cu diverse finanțări de la stat, toate acestea fiind ilustrate, normal, cu poza sa de Întâistătător al acestui județ îndestulat, a intervenit ceva important și ascuns până acum. Păi, să nu mai fie ascuns, vi-l fac public.

 

Consiliul Județean (CJ) Maramureș (împreună cu alte 10 entități similare din țară) e pe butucii finanțelor proprii și a cerut ajutor financiar Guvernului pentru că nu-şi mai poate susţine activitatea, plăti salariile şi cheltuielile curente! În ciuda secretomaniei în privința problemelor extrem de importante și negative din instituția păstorită de Zetea, dezvăluirea a fost făcută de deputatul liberal de Dâmbovița, Iancu Carcota, care a pus aceste grave disfuncționalități instituționale pe seama efectului negativ al revoluțiie fiscale implementate de Guvernul PSD-ALDE.

 

Situaţia administrației județului Maramureș survine în urma deciziei de anul trecut a Guvernului care a dat liber primăriilor pentru mărirea salariilor (iar Zetea s-a îndestulat și și-a îndestulat oamenii până la limita maximă, fără să țină cont și de câți bani are județul în pușculiță), dar şi în urma reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10% (acesta a dus la micşorarea sumelor ce revin administraţiilor locale din cotele defalcate din respectivul impozit, adică încasări mai mici la bugetul județean).

 

În 18 decembrie 2017, pentru a compensa pierderile la bugetele locale în urma reducerii impozitului pe venit de la 16% la 10%. opoziția parlamentară (!) a propus un amendament prin care se prevedea ca tot impozitul pe venit să fie alocat primăriilor. Acest amendament a fost respins de majoritatea PSD-ALDE, care nu a ținut seama de faptul că administrațiile județene și locale le aparțin în majoritate.

 

Așa a ajuns și CJ Maramureș în situaţia de blocaj administrativ, fapt fără precedent într-un stat al Uniunii Europene. Cele 11 consilii judeţene care au ajuns în această situație de a solicita mila Guvernului pentru a putea plăti acum salariile pe care și le-au majorat în 2017 sunt: Maramureş, Harghita, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Mehedinţi, Prahova, Satu Mare, Vâlcea şi Tulcea.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here