DEZONORANT – PNL și-a făcut seppuku, prin crearea USL.2: Bogdan (PNL) și Zetea (PSD), care se-njurau ca doi vecini care se urăsc, se pupă politic, pasional

0
2237
Gabriel Zetea, Ionel Bogdan

… când te izbești cu capul de tocul ușii,
a doua oară când intri e bine să te apleci.
– Proverb popular

 

LOVE IS IN THE AIR. Alo, alo! Tovarăşi, așezați-vă liniștiți la locurile voastre! Vila Lac 1, în Primăverii, pe malul lacului Floreasca, pitoresc, în spatele unor copaci înalţi, gard în gard cu Vila Lac 3, unde locuieşte ditamai preşedintele Iohannis când nu merge în excursie să viziteze piramidele, sau la schi. Locul facerii și desfacerii sorții noastre de indivizi auto-convinși că merită să decidă sorocul unei națiuni. E pe-nserare, feeric, peneliști, bruiaj securistic al telefoanelor.

 

Ședința Biroului Permanent Național al PNL ar merita un haștag cât toată casa: se votează intrarea la guvernare PNL alături de PSD. Adică refacerea USL 2. Ionel Bogdan (PNL Maramureș) votează “Pentru”. E în asentimentul obedienților în fața ordinului venit de peste gardul prezidențial. Peee-seee-deee se mai aude doar ca un ecou. La fel de prezidențial. Unul pe care “Lasă, bă, că până în 2024, la alegeri, uită proștii”.

 

Decizia prostirii proștilor vine din partea a două țațe politice, PNL și PSD, care până acum și-au ridicat poalele-n cap și s-au tras de păr, zbierând în gura mare care e mai mare hoț decât cealălalt. O controversă publică, nici măcar ascunsă de pereții din Vila Lac 1 (deși, doar naivii cred că bruiajul telefoanelor acolo e argument viabil pentru secretul discuțiilor).

 

S-a decis, așadar, crearea USL.2, prin alierea PNL cu cel mai înjurat partid de liberali, PSD. Pentru PNL, decizia este similară cu un seppuku electoral. Interesul național, clamat de ambele părți, este o melodramă ieftină, credibilă doar pentru ageamii incurabili. În fapt, e o ciorbă reîncălzită, pe care peneliștii au mai mâncat-o odată cu lingura pesediștilor, în 2012, și au fost nevoiți să iasă de la guvernare în februarie 2014, pentru că „Nu se mai poate cu ăștia!”.

 

Sigur, și Peee-Seee-Deee a votat, in corpore, intrarea la guvernare, chiar dacă e cu dușmanul de moarte, pentru că foamea e mare. Pentru posturi, reintroducerea agreaților de partid în circuitul economic al banilor publici și alte asemenea fapte din categoria interesului național, o să-l “pupe pe gură” și pe președintele Iohannis (PNL: „Respectarea parteneriatului cu preşedintele României este o solicitare absolut necesară pentru ca aceste discuţii să poată avea rezultate concrete.”), cel care a zis că ăștia de la Peee-Seee-Deee-s niște nenorociți care trebuie desființați, anihilați.

 

În această troacă politică vor mai fi cooptați servanții de serviciu: UDMR și minoritățile. Deja, în teritoriu se-mpart posturi, s-a dat jos lacătul de la laboratorul de strategii pur economice, se șterg păianjenii de prin colțuri. Ca primăvara, natura renaște. Însă e doar toamnă, frig și noroi. Un noroi pe care acești băieți l-au transformat în mocirlă.

 

Din toate argumentele clamate public pentru ca noii “lovers” PNL și PSD să-și justifice nimicnicia și inconsecvența am reținut poezia pesedistului Grindeanu cu salariile. Știți, a recitat-o și Ceaușescu în fața iminentei morți, în discursul de la balcon.

 

Acum, Grindeanu a promis deja o majorare a salariului minim de la 2.550 lei la 2.600 lei. Numai că e vorba despre salariul brut, care astăzi înseamnă în mână (net) 1.524 lei. Iar din ianuarie, dacă îl măresc cum recită pesedistul Grindeanu la 2.600 lei, înseamnă o creștere până la amețitoarea sumă de 1.552 lei. Adică Peee-Seee-Deee a promis că o să majoreze salariul minim cu… fix 28 de lei. Măcar Ceaușescu, în fața morții, a promis că-l majorează cu 100 de lei. De sub baticul Lenuței mai răsună: “Alo, alo! Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurile voastre!”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here