DEZNODĂMÂNT – În fața lui Băsescu, bătălie în PMP Maramureș pentru înlocuitorul lui Lucian Morar în Consiliul Județean: Gheorghe Grad vs. Vasile Gherman

0
1170
Gheorghe Grad

DECIZIE. Gheorghe Grad (56 de ani) va fi desemnat înlocuitorul lui Lucian Morar în Consiliul Județean (CJ) Maramureș. Miruirea cu funcția de consilier județean se va face miercuri, 27 septembrie, în proxima ședință a forului administrativ al Maramureșului.

 

Decizia a fost luată de PMP Maramureș, al cărei președinte este același Morar, cel care a renunțat la mandatul de consilier județean pentru a redeveni primar al orașului Ulmeni, în seara zilei de sâmbătă, 23 septembrie, în prezența președintelui PMP Traian Băsescu însă în absența lui Vasile Gherman, băisprianul care, conform listei supleanților, trebuia să fie înlocuitorul de drept al președintelui PMP Maramureș.

 

Cum s-au desfășurat ostilitățile? Simplu: beneficiind de absența lui Gherman (care e plecat din țară), Morar, care și-a exprimat public și în repetate rânduri preferința pentru a fi înlocuit de un membru PMP din Maramureșul istoric, pentru că această zonă din județ nu era reprezentată în CJ Maramureș, și-a impus vrerea în fața lui senatorului Iustin Talpoș, care îl susținea pe Gherman.

 

Cele două propuneri au fost supuse la vot și a câștigat Grad, cu 22 de voturi pentru (Gherman a avut doar 7 susținători). Grad este director la o firmă privată din Sighetu Maramației și președintele filialei locale a PMP, urmând să fie confirmat în funcția de consilier județean chiar miercuri, proiectul fiind de3ja inclus pe ordinea de zi.

 

Care-i jocul politic? Simplu: Morar și-a asigurat prin această mișcare sprijinul necondiționat al filialelor din nordul județului în vederea alegerilor interne ce vor avea loc fie la sfârșitul acestui an, fie la începutul anului viitor, după cum a declarat, pentru 2mnews, chiar președintele interimar al filialei județene.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here