DEZBATERE – Cristian Niculescu-Țâgârlaș, despre acordarea tichetelor de vacanță și angajaților din sistemul privat, nu doar bugetarilor

2
1003
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

PROPUNERE LEGGISLATIVĂ. Senatul României a pus în dezbaterea Comisiei pentru antreprenoriat şi turism propunerea legislativă referitoare la acordarea voucherelor de vacanţă şi salariaţilor din sectorul privat, într-un cuantum de 1.450 lei/anual, începând cu data de 1 ianuarie 2024.

 

În acest context, al acordării voucherelor de vacanță, angajatorii vor avea doar un rol de intermediar între stat și salariați, poziție care nu implică nici un fel de efort financiar propriu al agentului economic.

 

Pe lângă eliminarea unei discrepanțe între cele două categorii de salariați, bugetari și angajați în sectorul privat, efectul și valoarea voucherelor de vacanță se întoarce, practic, în economie, consecințele acordării lor fiind pozitive pentru întreaga industrie a ospitalității, în speță HoReCa, industria alimentară, transport, servicii, comerț etc.

 

Odată implementată această măsură, românii vor avea un motiv în plus să își petreacă vacanțele acasă, contribuind astfel la dezvoltarea și promovarea turismului național. Vă invit și pe acestă cale să descoperiți frumusețile Maramureșului, obiectivele cuprinse în patrimoniul UNESCO, cultura și obiceiurile tradiţionale parcurgând ruta cultural-turistică «Drumul Patrimoniului Muzeal Maramureșean», parte a proiectului «Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate», a precizat președintele Comisiei juridice de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Biroul parlamentar  al sentorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Este firesc ca și angajații ,, de la privat” sa primească si ei vouchere de vacanță ,, de la stat” pentru că în Constituție scrie că toți suntem egali in fața legii si in plus și toți angajații plătesc 45% taxă mare pe muncă ! ! ! De multe ori instituțiile statului nu plăteau impozitele datorate bugetului ! Mai mult acordarea voucherelor să se facă odată cu cele ale bugetarilor și in acelaș cuantum, și să nu fie acordate pe termen limitat ci ca și la ceilalți angajați ! In fața legii toți suntem egali in plus angajații la particular au salarii mai mici decât cele ale bugetarilor care in plus au și tichete de masă !

  2. Pe cand vouchere pentru achizitii servicii de executie lucrari de instalatii sau servicii medicale sau servicii direct pe bld. Independentei? Asta ca sa ajutam economia pe verticala si pe orizontala. Doamne, ce mare e gradina Ta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here