DEZASTRUL IESE LA IVEALĂ – Mari probleme financiare la Minaur: internaționalul Andrei Buzle și-a reziliat contractul, sportivii sunt neplătiți din septembrie 2021

1
4342
Andrei Buzle

MINAUR – PROBLEME FINANCIARE. Interul stânga al echipei Minaur Baia Mare, internaționalul Iosif Andrei Buzle (22 ani), locul 3 în topul celor mai buni handbaliști ai anului 2020 din clubul băimărean și locul 3 în topul golgheterilor echipei (cu 74 de goluri marcate în 21 de meciuri), a înaintat conducerii clubului o reziliere unilaterală a contractului sportiv din cauza restanțelor salariale.

 

Buzle, originar din Sânnicolau Mare (jud. Timiș), a fost adus la clubul băimărean în 1 iulie 2019 de la echipa spaniolă de Champions League FC Barcelona. El a semnat un contract cu Minaur valabil pe 3 sezoane. În 27 decembrie 2021, sportivul a notificat clubul Minaur Baia Mare că, “în temeiul art. 7.4”, reziliază unilateral contractul „pentru neîndeplinirea obligațiilor de plată în termen de 60 de zile”, așa cum prevede contractul cu nr. 906/01.07.2019.

 

Surse informate și implicate au precizat pentru 2mnews că sportivii clubului Minaur Baia Mare nu au mai fost plătiți din septembrie 2021, deși consilierii locali au aprobat în anul 2021 un buget de circa 24 de milioane de lei (din care o parte sunt din drepturi TV, iar o parte din venituri repartizate din TVA, însă cea mai mare parte sunt din bugetul public local).

 

Tot din cauza banilor a plecat de la echipa feminină internaționala braziliană Elaine Gomes Barbosa (29 de ani, pivot), iar de la echipa de fotbal a clubului (care luptă pentru promovarea în Liga a II-a) au plecat portarul Alexandru Gudea (25 de ani) și mijlocașul Adrian Micaș (23 de ani) – ambii transferați la SCM Zalău, în contextul în care Minaur Baia Mare este calificată matematic în play-off-ul de promovare al Seriei 10 a Ligii a 3-a.

 

CS Minaur este un club de drept public înființat în anul 2015, care aparține de municipiul Baia Mare (pe site-ul oficial este acreditată informația falsă că aparține Primăriei Baia Mare). Clubul a preluat brandul Minaur și are trei secții sportive (handbal – feminin și masculin -, fotbal și automobilism sportiv – cu un singur sportiv).

 

Deși este finanțat din bani publici, conducătorii clubului Minaur, sub protecția primarului Cătălin Cherecheș, încalcă deliberat legea și nu furnizează public informații financiare privind modul în care sunt cheltuiți banii publici. Clubul are o mulțime de datorii (nu doar la salariile sportivilor), multe dintre acestea devenind deja arierate.

 

Foto arhivă: @CS Minaur Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. In conditiile in care este clubul precum si conducera acestuia , nu sunt alte solutii . Ar trebui sa ia conducerea acestui club un om hotarit si potent financiar.Vrem o echipa de top in Baia Mare asa cum a fost in trecut, binentelessi cu sprijin financiar din partea statului .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here