DEZACORD – Procurorii maramureșeni, protest prin tăcere față de măsurile adoptate de puterea legislativă

0
332
Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș

JUSTIȚIE. Protest tăcut în fața Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș (clădire ce adăpostește și sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare), unde procurorii maramureșeni au protestat, indignați că parlamentarii n-au ținut cont de recomandările Consiliului Superior al Magistraturii în privința ultimelor modificări prognozate ale Codului penal și Codului de procedură penală.

 

Într-un comunicat remis mass-media, procurorii maramureșeni au menționat că, în masura în care vor fi adoptate, propunerile pentru modificarea legilor menționate „vor afecta grav funcționarea sistemului judiciar, consecința directă fiind creșterea infracționalității și afectarea drepturilor și libertăților cetățenilor și a ordinii de drept în România”.

 

Acesta este primul protest de amploare al magistraților prin care își exprimă fățiș dezacordul față de măsuri adoptate de puterea legislativă – în cazul de față modificări ale legilor justiției și ale codurilor penal și procedură penală.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here