DEVOALARE – Pasajul rutier suprateran de la Clubul Văcarilor din Baia Mare intră în licitație în august 2022: valoare, circa 78 de milioane de lei

2
6550

INVESTIȚIE – INFRASTRUCTURĂ. În luna august 2022, administrația județeană va introduce în licitație publică realizarea proiectului Pasajului rutier suprateran de la Clubul Văcarilor, de la intrarea în Baia Mare dinspre comuna Recea. Elaborarea Studiu de Fezabilitate (SF) a Pasajului Italsofa (Baia Mare – Groși) a fost făcută pentru suma de 120.000 lei + TVA de firma Dru Po SRL din Suceava. Contractul a pevăzut elaborarea documentațiilor tehnico-economice și a celor necesare pentru obținerea avizelor / acordurilor / autorizațiilor.

 

Studiul de fezabilitate va intra săptămâna viitoare în analiza Comisiei Tehnice a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) și după obținerea avizului favorabil va fi înscris pe platforma publică de licitații SEAP.

 

Pasajul rutier va avea două benzi pe sens și va cuprinde benzi suplimentare de acces pe pasaj, pentru că în acest moment dinspre Recea există o singură bandă pe sens. Valoarea proiectului va fi de 77-78 milioane de lei. Execuția lucrării se face printr-un parteneriat cu CNAIR, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a anunțat președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, care a precizat că se dorește ca anul viitor atât acest pasaj, cât și pasajul din zona fabricii Italsofa, dintre Baia Mare și Groși, să fie funcționale în anul 2023.

 

Studiile de fezabilitate aferente celor două pasaje au fost plătite în procente egale (50% – 50%) de Consiliul Județean Maramureș și Primăria Baia Mare – circa 60.000 de euro în total. Cele două pasaje vor fi conectate la centura metropolitană, fiind puncte de legătură importante între Baia Mare și varianta ocolitoare a municipiului, iar zonele au fost alese pentru că la orele de vârf traficul rutier rutier dintre Baia Mare și Recea și Baia Mare și Groși este extrem de aglomerat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here