DEVOALARE – Cine reabilitează cu 9 milioane de lei 6,26 kilometri de drumuri într-o comună din Maramureș

0
5837

CONTRACT – REABILITARE STRĂZI. Administrația publică locală a comunei maramureșene Dumbrăvița a semnat contract în 19 aprilie 2023 contractul de reabilitare a 6,26 kilometri de drumuri din satele Cărbunari, Chechiș, Dumbrăvița, Rus, Șindrești și Unguraș.

 

Lucrarea a fost evaluată la 10,58 milioane de lei (exact: 10.586.336,03 lei – toate sumele din articol includ TVA), însă contractul a fost atribuit și semnat la valoarea de 9 milioane de lei (exact: 9.012.763,15 lei), asocierea desemnată câștigătoare ofertând cu aproape 15% sub estimarea primăriei locale – au fost 6 oferte, 4 fiind desemnate conforme, iar contractul a fost atribuit pe criteriul Prețul cel mai mic.

 

Ce prevede contractul

 

Conform Caietului de sarcini, în Cărbunari sunt vizate 3 străzi în lungime totală de 1 kilometru, în Chechiș se va moderniza o stradă (După Sat) cu lungimea de 843 de metri, în Dumbrăvița – 3 străzi cu lungime totală de 1,1 kilometri, în Rus – 2 străzi (Pădurea Popii și Comoara) cu lungime totală de 1,34 kilometri, în Șindrești – 2 străzi (Valea Mare și Poiana Tomii) în lungime totală de 908 metri, iar în Unguraș – 2 străzi (Valea Săvenilor și Pășune) în lungime totală de 1 kilometru.

 

Lucrările trebuie garantate 3 ani de la recepția la terminarea lucrării. Finanțarea modernizării rețelei stradale din comuna Dumbrăvița este asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR). Lucrările trebuie executate în 6 luni și vizează reabilitarea a 13 străzi și ulițe.

 

Câștigătorii

 

Ofertantul declarat câștigător și cu care s-a semnat deja contractul de execuție este asocierea de firme G&S Proiect 2015 SRL din Satu Mare & Drumuri Orășenești SA Oradea.

 

Firma G&S Proiect 2015 SRL este specializată pe activități de inginerie și consultanță tehnică și este controlată de soții Gabriel Ghiță Ghertan și Silvia Ghertan. În 2021, societatea a raportat o cifră de afaceri de 5,4 milioane de lei și un profit net de 941.949 lei realizat cu 14 angajați.

 

Firma Drumuri Orășenești SA Oradea este specializată pe lucrări de construcții a drumurilor și este controlată de soții Gabriela Rodica Vajai și Gheorghe Vajai prin firma de construcții Gavela Com SRL (prin care dețin 92% din acțiunile firmei). În 2021, societatea a raportat o cifră de afaceri de 68 de milioane de lei și un profit net de 1,46 milioane de lei realizat cu 157 de angajați.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here