DEVOALARE – Ce sumă cheltuie Primăria Baia Mare cu personalul angajat și cât înseamnă procentual din veniturile orașului

4
4237

FAPT. În 2021, bugetul local al municipiului Baia Mare a fost dimensionat la 704,4 milioane de lei (exact: venituri de 704.421.520 lei – la partea de cheltuieli s-a mai adăugat 2.316.000 lei, excedentul bugetului local al anului 2020). Precizare: acest buget nu include bugetul instituţiilor publice finanţate de Primăria Baia Mare din venituri proprii şi subvenţii (care au consumat alți 134,8 milioane de lei).

 

Tot în 2021, cheltuielile de personal s-au ridicat la peste 82,7 milioane de lei (exact: 82.769.530 lei), adică o medie de aproape 6,9 milioane de lei pe lună. Practic, administrația publică a municipiului reședință de județ cheltuie 11,75% din întreg bugetul orașului pentru a acoperi cheltuielile cu angajații.

 

Subliniere: informațiile au grad de fidelitate de 100%, toate sumele din scriere fiind argumentate de documente financiare oficiale ale Primăriei Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Ar fi interesant de văzut cât se „cheltuie” pentru a fi botezat funcționar public la Primăria Baia Mare… Văd că nimeni nu se întreabă care o fi explicația că personalul feminin domină cu desăvârșire… O fi stând fetele mereu cu burta pe carte ? Și care-o fi cartea ? O fi cumva asul de pică ?

  2. Ar fi utila o comparație cu alte județe/ orase …. cheltuieli cu personalul respectiv fonduri atrase de primărie din alte surse (proiecte). Sunt sigura ca toți am fi multumiti și nu ne-ar interesa cheltuielile cu personalul, dacă primaria ar atrage fonduri semnificative din alte surse

  3. …măcar de ar fi respectuoși! dar sunt infatuați și aroganți începând cu bactărul redenumit politist local terminând cu fata deputatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here