DEVINE LEGE – Brian Cristian, deputat USR PLUS: Toate terenurile de sport din curtea școlilor vor fi obligatoriu deschise publicului

0
835

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. USR PLUS a depus un proiect de lege prin care se asigură cadrul legal pentru deschiderea porţilor şcolilor. România se situează între ultimele statele membre ale UE cu privire la nivelul de practicare al sportului și mișcării. În tot acest timp, majoritatea școlilor din țară pun lacătul la poartă după terminarea programului.

 

Conform proiectului de lege inițiat de USR PLUS, cetățenii vor avea dreptul de a folosi gratuit bazele sportive ale unităţilor de învăţământ, cluburilor sportive şcolare şi universitare, cu condiţia respectării programului de activităţi al acestora.

Brian Cristian, deputat USR PLUS de Maramureș și membru în Comisia parlamentară de Tineret și Sport, este unul dintre cei 4 parlamentari care au inițiat propunerea legislativă pentru deschiderea terenurilor de sport din curtea școlilor: “Am avansat o propunere legislativă prin care deschidem către publicul larg bazele sportive situate în incinta unităților de învățământ. Proiectul de lege pe care l-am inițiat împreună cu colegii mei din Alianța USR PLUS vizează toate categoriile de vârstă. Totuși, ne așteptăm ca tinerii și copiii să fie cei care se vor bucura cel mai mult de accesul liber și gratuit la facilitățile din curtea școlii.”

 

În capitală și în alte orașe ale țării s-au făcut acțiuni concrete pentru deschiderea curților școlilor pentru toată lumea după încheierea orelor de program. Totuși, mai există numeroși directori de școală și primari care nu permit accesul în curtea școlii.

 

Deputatul Brian Cristian a precizat: “Din momentul în care intră în vigoare legea de modificare a Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, unitățile de învățământ vor afișa în maxim 6 luni un program de activități menit să încurajeze copiii să redescopere pasiunea pentru sport și mișcare.

 

Autoritățile locale nu vor mai pune lacăt pe terenul din curtea școlii după program. Nu vor mai putea invoca motive precum distrugerea bunurilor sau creșterea costurilor. Niciun motiv nu e suficient de solid pentru a răpi comunității un obicei bun și sănătos precum e practicarea sportului preferat în apropierea casei!”.

 

Biroul parlamentar al deputatului Brian CristianATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here