DETALII DESPRE INVESTIȚIE – Dimensiunea și valoarea estimată a hipermarketului Kaufland din Baia Sprie

0
4149

RETAIL – KAUFLAND BAIA SPRIE. Hipermarketul Kaufland din Baia Sprie, proiect anunțat în premieră de 2mnews (detalii AICI), este al doilea proiect al holdingului Schwarz dezvoltat într-un oraș din Maramureș prin subsidiara din România, Kaufland România SCS – Kaufland deține în cele două municipii din Maramureș 4 hipermarketuri funcționale (trei în Baia Mare și unu în Sighetu Marmației) și are în pregătire edificarea a încă trei (în Baia Mare, pe strada Vasile Lucaciu, în Vișeu de Sus, pe Aleea Eroilor, și în Baia Sprie, pe strada Câmpului nr. 3).

 

Hipermarketul din Baia Sprie va fi construit cu regim de înălțime P+1E-parțial, pe un teren de 16.870 mp. Magazinul propriu-zis va avea o suprafață construită desfășurată de 5.050 mp, restul terenului fiind amenajat cu locuri de parcare, alei (carosabile și pietonale) și zone de agrement. Valoarea estimată a investiției este de 25 milioane de lei (circa 5 milioane de euro) – comparativ cu proiectul de la Vișeu de Sus (dezvoltat pe o suprafață de teren de 21.538 mp și cu o investiție estimată la 29,28 de milioane de lei), cel de la Baia Sprie va fi puțin mai mic.

Proiectul se află în faza de pregătire a investiției (pre-execuție), respectiv obținerea documentelor prevăzute de legislație pentru demararea construirii propriu-zise.

 

Dintre lanțurile de supermaketuri și hipermarketuri, în Baia Sprie, oraș cu o populație de circa 15.000 de locuitori, sunt funcționale în acest moment un magazin Lidl (str. Gutinului nr. 9A), un magazin SuperProfi (str. Câmpului nr. 1) și două magazine Penny Market (str. Avram Iancu nr. 20 și str. Câmpului nr. 1A).

 

* Foto generică: @Kaufland România

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here