DESPRE TAXA DE SOLIDARITATE – Deputat PNL Călin Bota: Românii sunt cei care vor suporta în final creșterea taxelor și impozitelor propuse de PSD

0
167
Călin Bota

EXPLICAȚII. Românii sunt cei care vor suporta în final creșterea taxelor și impozitelor propuse de PSD. Niciun reprezentat PSD care deplânge zilele acestea la televizor soarta românilor nu spune că orice creștere de taxe și impozite se regăsește în costul final și, în plus, duce la creșterea inflației.

 

Taxa de solidaritate pe care o invocă de luni bune PSD, ar afecta și companiile cu capital românesc sau pe cele cu capital mixt, pentru că nicio taxă nu poate fi viza doar companiile multinaționale. Aceste companii activează în domenii importante, precum industria alimentară, retail, telecomunicații, iar aplicarea acestei taxe de 1% ar însemna creșterea prețurilor , pentru că orice companie transferă taxele în prețuri. Prin urmare, toți românii ar avea de suportat din buzunarul lor populismul PSD.
PSD pune în mod incorect această taxă pe același plan cu taxa de solidaritate introdusă de UE pentru companiile energetice. Această taxă se referă la profiturile extraordinare obținute de companiile energetice în această perioadă de criză. Și dacă tot aduc vorba de această taxă, poate ne explică Marcel Ciolacu și alți specialiști ai PSD de ce Ministerul de Finanțe, condus de un reprezentant PSD, a elaborat un act normativ controversat, care ar putea scăpa de plata acestei taxe tocmai o companie energetică străină care are  profituri extraordinare în această perioadă, a precizat deputatul PNL Călin Ioan Bota.

La nivelul Comisiei Europene au fost organizate întâlniri cu reprezentanții ministerelor de Finanțe din țările membre înainte de introducerea acestei taxe, „iar ministrul PSD Adrian Câciu nu a fost interesat de aceste întâlniri și nu a făcut nicio propunere din partea României. Așa se explică de ce OMV plătește această taxă în Austria, iar în România încearcă să scape de plata ei.

 

Adrian Câciu și PSD trebuie să își asume că au luat decizii care ar putea  lăsa cea mai mare companie din domeniu, OMV-Petrom, să își păstreze profitul excesiv obținut ca urmare a creșterilor de prețuri din domeniul energetic.

 

PNL rămâne consecvent și nu susținem majorări de taxe și impozite, care nu ar face altceva decât să crească povara pe mediul economic și să îndepărteze investitorii de România”, a mai precizat deputatul Călin Bota.

 

Biroul de presă al deputatului Călin Ioan BotaATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here