DESPRE RESTANȚE SALARIALE – Senatorul USR Dan Ivan: Cadrele medicale trebuie să primească banii pentru perioada pandemiei

0
345
Dan Ivan

INTERPELARE – PARLAMENTAR. Mai mulți medici din Maramureș acuză faptul că statul român are restanțe salariale față de aceștia, pentru munca prestată pe perioada pandemiei. Prin intermediul Federației „Solidaritatea Sanitară”, cadrele medicale susțin că, pe lângă lipsa de recunoaștere față de activitatea depusă în lupta cu Covid-19, remunerațiile au fost sub cele de care ar fi trebuit să beneficieze.

 

În urma mai multor sesizări înregistrate la cabinetul parlamentari, senatorul USR Dan Ivan i-a adresat o interpelare ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, expunându-i situația existentă și solicitând luarea măsurilor ce se impun.

 

Este absurd să constatăm că oamenii aceștia au muncit mai mult, în condiții mai aspre, riscând permanent îmbolnăvirea, însă au primit mai puțini bani. Statul își bate joc tocmai de cei care veghează la căpătâiul nostru atunci când ajungem în situații grave, periculoase pentru sănătatea noastră. Sunt convins că lucrurile nu vor rămâne așa, iar autoritățile vor găsi suficiente resurse financiare pentru ca oamenii să fie plătiți, a declarat senatorul USR Dan Ivan.

„Reprezentanți ai mai multor unități sanitare din Maramureș mi-au comunicat faptul că nu există o formă de recunoaștere pentru activitatea depusă în cadrul pandemiei, drepturile salariale nefiind adaptate perioadei în care efortul cadrelor medicale a fost peste prestația normală. Mai grav, în anumite cazuri, remunerația a scăzut cu aproape 10%. Ca formă de reprezentare a tuturor cadrelor medicale în cauză, Federația „Solidaritatea Sanitară” solicită plata sporurilor specifice stabilite pentru cei implicați în combaterea pandemiei de Covid-19”.

 

Întrebările senatorului adresate ministrului Sănătății, Alexandru Rafila:

• Câte cadre medicale beneficiază de aceste drepturi ?

• Ce sume s-au plătit până acum?

• Care sunt sumele restante la data de 31 ianuarie 2022?

• Câte cadre medicale se află în situația de a nu fi fost remunerate corespunzător?

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan IvanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here