DESCENTRALIZAREA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI – Senator Dan Ivan: Numirea directorilor interimari se va face de consiliile de administrație ale școlilor

0
277
Dan Ivan

LEGE. Inspectoratele școlare județene își pierd o parte din puterea deținută până în prezent. De acum înainte, numirea directorilor interimari nu mai este apanajul discreționar al inspectorilor generali, ale căror opțiuni erau politice, în cele mai multe dintre cazuri. Printr-un proiect de lege adoptat de Parlament, la care și-a adus aportul și senatorul maramureșean Dan Ivan, s-a stabilit faptul că numirile interimarilor din învățământ se va face prin consiliile de administrație ale școlilor.

 

Fiecare comunitate are problemele sale, pe care și le cunoaște cel mai bine, astfel că politicul nu are ce să caute în școlile din România. În acest fel, s-a încheiat și povestea multiplelor abuzuri realizate de inspectorii generali, care și-au impus mereu oamenii slugarnici în funcțiile de conducere ale școlilor. În continuare, numirile directorilor se vor face în urma concursurilor. În luna august, expiră mandatele directorilor obținute în urmă cu 5 ani, iar concursul pentru numirea noilor directori se va organiza în această toamnă, după cum a anunțat ministrul Educației. Dan IVAN – senator USR-PLUS de Maramureș

“Una dintre problemele care au dus la nivelul scăzut al învățământului din România este aceea legată de numirile directorilor de școli, care au stat, ani la rând, la mâna inspectorilor generali. Este evident că directorii au ocupat funcțiile pe criterii politice, iar obediența acestora în fața superiorilor din inspectoratele școlare, numiți tot politic, nu a adus nimic bun pentru educație.

 

Dar lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Prin proiectul inițiat de USR-PLUS, de modificare a Legii Educației, pe care l-am votat miercuri în plenul Senatului, numirea directorilor și adjuncților de școli, în cazul expirării mandatelor, se va face de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, ce își vor desemna la conducere un profesor din cadrul respectivei instituții”, a precizat senatorul USR-PLUS.

 

Acesta a explicat că prin această modificare legislativă s-a avut în vedere atât desființarea numirilor pe criterii politice, cât și o mai bună gestionare a educației la nivel local.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan Ivan



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here