DERIZORIU – Toți oamenii (reprezentativi ai) președintelui: A început „Ambasadoriada turismului maramureșean”, 45 de noi „ambasadori” și secțiunea „Păstrăvării”

0
416
Gabriel Zetea, dând cep „butoiului” cu ambasadori
Doru Dăncuș

DECIZIE. Titlul de “Ambasador al turismului maramureșean” a fost aruncat în derizoriu de „magnificul” președinte al administrației publice județene, întâiul pesedist al zonei, Gabriel Valer Zetea. Însă nu de acum, ci din 2017, când, sub aceeași oblăduire nebărbierită, acest titlu i-a fost decernat, cu profundă slugărnicie politică, contestatului șef al lui Zetea, un cetățean trimis în judecată pentru fapte de corupție și poreclit „Daddy”.

 

George Moldovan

45 de noi „ambasadori ai turismului maramureșean” au fost primiți în acest „club” deloc select tocmai prin faptul că a fost mânjit de Zetea cu câteva individualități ce par a fi alese doar pentru a forma o colectivitate și nu pentru că ar fi contribuit decisiv la promovarea județului, un Colț de Rai rămas în colțul turismului românesc. Decizia celor cărora li se decernează aceast titlu care nu înseamnă nimic, nu doar pentru că e onorific, ci pentru că e vremelnic, ca și cel care îl acordă, este luată exclusiv de executivul Consiliului Județean (CJ) Maramureș. Adică de trei personaje numite: „Îngerul” Gabriel Valer Zetea (președinte, ziceam), Doru Dăncuș și George „Johnny” Moldovan (vicepreședinți).

 

Niște băieți, la o șampanie

Deci, trei băieți care, probabil, la Butoiașul cu Bere, într-un exces de nețărmurită grijă pentru județul care îi plătește cu lefuri de multe mii de euro, decid pe cine să mai premieze la „Gala Ambasadorilor, ediția a II-a”. De râs ar fi, dacă n-ar fi tristețea asta care te cuprinde văzând pe mâna cui a ajuns Maramureșul. Astfel, la această ediție, pentru desăvârșirea derizoriului, „ambasadorii turismului maramureșean” au fost premiați, ca la Oscar, pe secțiuni (nu râdeți, că urmează secțiunile, v-am avertizat, e de plâns, nu de râs): Pensiuni, Resorturi, Păstrăvării, Atracții turistice, Personalități.

 

E drept, unii meritorii s-au mai strecurat pe lista kilometrică a celor 45, era și greu, dacă nu imposibil să fie altfel, dar impresia generală rămâne că titlul acesta, care ar trebui să fie unul onorabil, a fost aruncat în derizoriu. Așteptăm la a treia ediție numirea a 90 de alți noi ambasadori ai turismului maramureșean și introducerea categoriei „Cârciumi tradiționale cu umbreluțe Ursus”. Să fie primit!

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here