DEMONTAREA – Ce nu stă în picioare în scenariul primarului Cătălin Cherecheș despre demisia directorului general al Primăriei Baia Mare

1
1467
Cătălin Cherecheș și Vasile Barbul

EXPLICAȚIA. Primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a explicat astăzi, în plină duminică (4 martie 2018), după supa de pui și tăieței de la prânz, cum stă treaba cu demisia directorului general al Direcţiei Generală Dezvoltare Publică, Vasile Barbul, găsit unic vinovat de proasta gestionare a deszăpezirii în Baia Mare.

 

“A făcut un pas normal, pentru că dacă vrei să fi corect față de cel care îți este șef, care a fost pus de către cetățeni să gestioneze administrația locală, trebuie să te raportezi la proiectul lui și faptul că de fiecare dată au existat multe teme false sau alte standarde după care vrei să lucrezi (doar pentru că la ședințele de partid ți se spune altceva) eu nu pot să tolerez pentru că aici, în administrația locală, nu se face politică, ci se face muncă pentru Baia Mare și băimăreni”, a clamat primarul Cherecheș.

 

Deci, e bine, l-au prins cu politica-n sac! Sabotorul urbei era dom’ Vasile de la „Generală”, pe care liberalii l-au pus să boicoteze gestionarea deszăpezirii doar pentru ca primarul ales să cadă prost. Să nu fim și noi proști, însă, și s-avem pretenții de la noi – respectiv să cugetăm puțin. Păi… nu e bine. Nu e bine deloc. Vasile Barbul e membru PNL, adevărat, însă și Cherecheș a fost, iar mama sa chiar este (și-ncă unul marcant, fiind singurul parlamentar al filialei Maramureș). Să crezi că acolo, la ședințele PNL se discută despre cum să-l boicotezi pe fiul singurei parlamentar PNL din Maramureș și, mai ales, cum să blochezi (prin gestionarea proastă a deszăpezirii) un municipiu, e un prost scenariu de ficțiune. Ș-apoi, Barbul e liberal, cam cât sunt eu extraterestru.

 

Din nefericire, cu prea mulți ani în urmă, am fost martor ocular al negocierii transferului lui Barbul de la PNȚCD (al cărui președinte era) la Primărie (după ce acesta a pierdut în alegerile locale și funcția de consilier municipal – fusese viceprimar din partea țărăniștilor și unii nu vroiau să-l lase pe dinafara sferei administrative). Atunci PNL era condus de cel care era primar ales, Cristian Anghel, care (greu de convins) a condiționat rămânerea în primărie a fostului său locotenent administrativ de renunțarea la politică (ca să nu aibă discuții critice cu liberalii din subordine) și apoi înregimentarea la liberali. Ceea ce s-a întâmplat, iar Barbul a rămas director în Primărie și ulterior s-a înrolat din nou politic (însă asta doar pentru că în 2011 a fost pus de liberali să candideze pentru funcția de primar pierdută de PNL prin plecarea „intempestivă” a lui Anghel, găsit de justiție vinovat de abuz în funcție și apoi condamnat la închisoare cu executare).

 

Dacă Barbul era pus să gestioneze deszăpezire și n-a prevăzut, neinspiratul!, că o să ningă la începutul lui martie cât n-a făcut-o toată iarna, dând ordin ca firmele lui Oniza „Baltă” & Zoicaș să reducă parcul auto până la cinci utilaje (pentru ca municipalitatea să nu mai plătească mult pentru staționarea utilajelor pentru deszăpezire în contextul în care iarna oricum se sfârșește), atunci, da, e vinovat. Pompier, securea! Să-i tăiem capul! Ura și la gară! Nicio lacrimă.

 

Dar să creăm un scenariu cu boicot politic, e deja prea mult. Că, uite, poate se găsește vreunul care să spună așa: Barbul este în discuții cu liberalii pentru a fi următorul candidat la funcția de primar (pe care o deține acum Cherecheș), iar primarul se gândește să-i ceară subalternului său administrativ (care-i același Barbul) să se autoejecteze, pentru a intra dintr-un con de umbră în alegeri și nu din postura directorului general al Primăriei (pe vremuri, funcția se numea city manager). Pare mai argumentată varianta asta în contextul actual, parcă. Mai e una, e drept, cu niște declarații într-unul din dosarele instrumentate de DNA – dar p-asta s-o trecem la supoziții.

 

În fine, ideile fiind exprimate iar iarna fiind în desfășurare controlată, nu-mi mai rămâne decât să vă urez „Deszăpezire plăcută!” și deja tradiționalul „Rob (n.mea, despre care „ieri” Cherecheș spunea că-i un prost) e mai inteligent decât Barbul (n.mea, de unde deduc că și ăsta-i un prost, dar mai prost decât Rob – și am impresia că, de fapt, toți suntem proști, numai el, edilul ales e unicul inteligent de pe suprafața urbei, județului, țării, continentului, planetei)!”

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here