DEMERS REUȘIT – Au început lucrările de închidere a breșelor apărute pe malul Tisei, care reprezentau un pericol pentru sigheteni și locuitorii din împrejurimi

0
251

DUPĂ ANI ȘI ANI. Știm, într-o societate normală n-ar fi fost nevoie de demersuri ale prefectului de Maramureș, Rudolf Stauder, pentru a fi rezolvată o problemă de siguranță pentru locuitorii din municipiul Sighetu Marmației și din împrejurimi. Dar noi nu trăim într-o societate normală. Așa că după mulți ani în care inundațiile au cauzat trei breșe în consolidarea de mal a râului Tisa și la fiecare serie mai consistentă de ploi zona se inunda, iar staţia de captare a apei din Crăciuneşti era baricadată cu saci de nisip, ca-n evul mediu timpuriu, pentru a fi evitată distrugerea acesteia.

 

Fiind rău, acum, în prag de iarnă, prefectul Stauder s-a dus cu jalba-n proțap la București și i-a convins pe decidenții de la Apele Române că solicitarea nu e un moft și că pericolul e real. Așa că s-a obținut finanțarea pentru pentru lucrările de închidere a breșelor din malul râului Tisa.

 

Aceste lucrări pentru protejarea frontului de captare a apei potabile, a drumurilor, dar și a menținerii stabilității liniei de frontieră cu Ucraina sunt deja în curs de realizare, efectuate de Apele Române în regie proprie (prin specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș) și cu bani care, ce să vezi, s-au găsit totuși prin bugetul instituției statului.

 

Ultimele lucrări serioase de consolidare a malului râului Tisa au fost realizate în urmă cu… 46 de ani.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here