DEMERS – Propunere de înființare a unei filiale a Centrului Universitar Nord Baia Mare în Ucraina

0
373
Mircea Fărcaș

ÎNVĂȚĂMÂNT. Cu ocazia evenimentului de celebrare a Zilei Limbii Române de la Solotvino (Ucraina), desfășurat la Liceul cu predare în limba română “Mihai Eminescu”, Mircea Fărcaș, decanul Facultății de Litere a Centrului Universitar Nord din Baia Mare al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, a propus autorităților raionale din Solotvino (reprezentate de Gheorghe Berinde) demararea procedurilor pentru înființarea în Solotvino a unei filiale a Centrului Universitar Nord Baia Mare, care să cuprindă programele universitare de licență, masterat și doctorat.

 

Mihai Cozma, președintele Asociației Culturale “Boema OJT”, co-organizator al evenimentului desfășurat la Solotvino, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului României din Solotvino (Gheorghe Anghel și Spiridon Pralea), a precizat că decanul Fărcaș “a invitat să se alăture propunerii autoritatea locală, dar și cea raională, precum și oameni de afaceri locali și s-a antamat deja o vizită la UTCN Cluj-Napoca, pentru creionarea unui calendar de acțiune”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here