DEMERS – O firmă de arhitectură din Baia Mare a răspuns apelului breslei de a angaja arhitecți și designeri ucraineni

0
687

SOLIDARI CU UCRAINA. Demersul de a angaja arhitecţii și designerii ucraineni aflaţi în căutarea unui loc de muncă, inițiat de arhitectul clujean Vlad Negru (de la Trans Form), care a creat o platformă în acest sens și care este popularizată de Ordinul Arhitecţilor din România (OAR), a generat reacții concrete în 7 orașe din România (Bucureşti, Cluj-Napoca, Oradea, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Baia Mare și Arad), unde 8 birouri de arhitectură au disponibilizat 10 locuri pentru specialiștii din țara vecină.

 

Printre acestea și firma Arhiram Studio, înregistrată în Baia Mare și condusă de tânărul arhitect Mihai Andrei Radu (în foto), care a oferit un loc de muncă unui arhitect care a părăsit Ucraina din cauza războiului pornit de Rusia din ordinul lui Vladimir Putin. Radu este absolvent al Secției Arhitectură & Design a Liceului de Artă din Baia Mare și al Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca (promoția 2014) și și-a înființat propria firmă în 2019, prin programul “Antreprenor acasă”, după o perioadă în care a lucrat în Franța.

 

În acest moment, pe respectiva platformă s-au înscris aproape 100 de arhitecți și designeri ucraineni aflați în căutarea unui loc de muncă. Practic, platforma dezvoltată pune în același loc arhitecții ucraineni care își caută de lucru în România și birourile de arhitectură, care postează anunțuri de angajare a acestora.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here