DELEGAȚIE OFICIALĂ – Ce vrea să evalueze în Maramureș comisia interguvernamentală ucraineană

0
298

MINORITĂȚI. O comisie interguvernamentală ucraineană, condusă de Andrii Yurash, director al Departamentului pentru Culte și Naționalități din Ministerul Culturii din Ucraina, a venit în Maramureș pentru o evaluare a drepturilor culturale, spirituale, lingvistice și educaționale a minorității ucrainene din România. Delegația este însoțită și de ambasadorul Republicii Ucraina, Oleksandr Bankov.

 

Practic, este o reluare, după o întrerupere de aproape 10 ani, a activității acestei comisii, care și-a propus întâlniri cu conducerile unor instituții de învățământ, biserici și autorități publice locale, reprezentanți ai comunităților ucrainene.

 

În Maramureș, unde trăiesc peste 30.700 cetățeni de etnie ucraineană, există 16 grupe de grădiniță, 11 clase la nivel primar și câte șapte clase la nivel gimnazial și la ciclul liceal (din care patru clase vocaționale și trei cu filieră teoretică) cu predare în limba ucraineană.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here