DEFINITIV – Marinel Rob: „Pieţele agroalimentare Izvoarele şi Albina sunt, definitiv, ale municipalităţii şi le vom moderniza. Producătorii să plătească doar angajaţilor noştri”

1
729
Piața Izvoarele - Baia Mare

FINAL. După un lung şir de procese între Primăria Baia Mare şi firma Piaţa Aliment SA, în privinţa dreptului de administrare al pieţelor agroalimentare Izvoarele şi Albina, primarul interimar Marinel Rob a anunţat public că s-au emis sentinţe definitive conform cărora municipalitatea este cea care are dreptul să le administreze – implicit şi că este unica în drept să perceapă şi să încaseze taxele de închiriere de la producători – şi că are dreptul de demolare a clădirilor edificate în respectivele perimetre.

 

Marinel Rob și Cristian Niculescu-Țâgârlaș

„Avem în acest moment trei hotărâri definitive ale instanţelor, în privirea proceselor derulate pentru dreptul de administrare exclusivă a pieţelor agroalimentare Izvoarele şi Albina, subiectul unor litigii mai vechi. Toate trei sunt în favoarea Primăriei şi îi anunţ oficial pe producătorii de produse agroalimentare că angajaţii noştri sunt singurii în măsură să perceapă, să încaseze şi să elibereze chitanţe pentru închirierea spaţiilor, a tarabelor în toate cele şase pieţe din municipiul Baia Mare. Orice alte taxe plătite unei alte entităţi sunt nelegale”, a subliniat primarul interimar Marinel Rob.

 

Acesta a mai precizat că deciziile instanţelor fac referire expresă şi la dreptul de a desfiinţa edificii din respectivele perimetre. „Una dintre deciziile instanţei se referă explicit la dreptul de desfiinţare a construcţiilor (n.red., edificate de firma care administra până în urmă cu puţin timp cele două pieţe, respectiv SC Aliment SA). Instanţa a dat dreptate totală Primăriei şi avem dreptul să desfiinţăm respectivele edificii şi o vom face”, a mai menţionat Rob.

 

Administraţia municipiului a anunţat că cele două pieţe agroalimentare vor fi modernizate, în privinţa Pieţei Izvoarele, cea mai mare din Baia Mare, avându-se şi intenţia construirii unei parcări subterane. „Este varianta care se ia în calcul, însă pentru că zona se află în perimetrul de protecţie istorică, vom vedea ce presupune asta (n.red., lucrările pot fi întârziate de cercetările arheologilor, obligatorii pentru descărcarea de sit arheologic)”, a precizat primarul interimar, care a punctat şi faptul că administraţia admite că una dintre clădirile edificate în Piaţa Izvoarele este proprietatea legală a unei persoane fizice, că s-a discutat acxest aspect la nivelul conducerii administrative şi că, cel mai probabil, această clădire va fi demolată şi Primăria îl va despăgubi pe proprietar.

 

În urma deciziilor instanţelor, toate cele şase pieţe agroalimentare din Baia Mare au intrat în administrarea directă a serviciilor din subordinea Primăriei municipiului.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ar fi bună o parcare subterană, ar ține de cald câtorva zeci de aurolaci???, dar pe noi nu ne-ar deranja, pentru că peste 150 de ani când va fi terminată…noi vom fi în alte dimensiuni. ??? Să se facă cel puțin de jur împrejur parcări supraterane, inclusiv pe partea dinspre Turnul Măcelarilor, prin demolarea gardului de piatră din acea latură. O soluție bună ar fi şi ca parcarea autovehiculelor în acea zonă să fie limitată la 30 de minute pentru a asigura o rotație a locurilor libere. Altfel, ,,comercianții” vor ocupa acele locuri, iar cumpărătorii tot defavorizați vor rămâne. În rest…separați producătorii de bişnițari şi pe cei care vând semințe pe masă şi petarde şi țigări de contrabandă pe sub masă, trimiteți-i unde le este locul.
    p.s. Ar fi ideală acea parcare subterană, dar sigur o să vă pună bețe în roată pânza freatică, Pintea Viteazul şi potcoavele calului său. Spoor la muncă!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here