DEFINITIV – Fostul primar al Sighetului, Ovidiu Nemeş, licenţiat în Drept, condamnat la 1 an şi jumătate de închisoare cu suspendare

1
1366
Ovidiu Nemeș

CONDAMNARE. Nemeş Gheorghe Ovidiu, fostul primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, a fost condamnat la 1 an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Hotărârea a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Cluj, după ce Nemeş a făcut apel în urma sentinţei similare a Tribunalului Maramureş.

 

De asemenea, directorul economic din Primăria Sighetu Marmaţiei, Bărbuş Ioan, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Acesta şi-a depus astăzi demisia din funcţie, decizia magistraţilor clujeni presupunând şi interzicerea dreptului lui Bărbuş de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

 

Cei doi au fost trimişi în judecată în 2014, fiind acuzaţi că au angajat avocaţi pentru o speţă în care era implicată Primăria Sighetu Marmaţiei, fără să aibă girul CL Sighet, deşi legea prevedea expres acest lucru.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nemes nu e avocat. Daca ar fi sau ar fi fost avocat, ar fi fost judecat in prima instanta de curtea de apel, iar in apel de curtea suprema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here