DEFINITIV – Fostul primar al Sighetului, Ovidiu Nemeş, licenţiat în Drept, condamnat la 1 an şi jumătate de închisoare cu suspendare

1
617
Ovidiu Nemeș

CONDAMNARE. Nemeş Gheorghe Ovidiu, fostul primar al municipiului Sighetu Marmaţiei, a fost condamnat la 1 an şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Hotărârea a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Cluj, după ce Nemeş a făcut apel în urma sentinţei similare a Tribunalului Maramureş.

 

De asemenea, directorul economic din Primăria Sighetu Marmaţiei, Bărbuş Ioan, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare. Acesta şi-a depus astăzi demisia din funcţie, decizia magistraţilor clujeni presupunând şi interzicerea dreptului lui Bărbuş de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

 

Cei doi au fost trimişi în judecată în 2014, fiind acuzaţi că au angajat avocaţi pentru o speţă în care era implicată Primăria Sighetu Marmaţiei, fără să aibă girul CL Sighet, deşi legea prevedea expres acest lucru.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nemes nu e avocat. Daca ar fi sau ar fi fost avocat, ar fi fost judecat in prima instanta de curtea de apel, iar in apel de curtea suprema.

LĂSAȚI UN MESAJ