DECIZII – Schimbări în conducerea Judecătoriei Baia Mare după transferul președintelui Marcu la Sibiu

0
4021

MAGISTRAȚI. Pentru că mandatul de preşedinte al Judecătoriei Baia Mare al judecătorului Iacob Cătălin Marcu a încetat în 15 noiembrie 2022, ca urmare a susţinerii de către acesta a concursului de promovare efectivă în funcţii de execuţie, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în perioada mai-octombrie 2022 și la care a fost declarat admis (Marcu a cerut promovarea la Secția Civilă a Tribunalului Sibiu), atribuțiile de conducere ale președintelui i-au fost atribuite vicepreședintelui Alina Dana Nechita.

 

Această decizie era temporară, prin Ordinul de Serviciu emis de preşedintele Tribunalului Maramureş, judecător Alexandru Lucian Verdeş, până când Secţia pentru judecători a CSM delega în funcţia de conducere un judecător. Joi, 15 decembrie, CSM va delega în funcția de președinte al Judecătoriei Baia Mare, pentru o perioadă de 6 luni (sau până la ocuparea postului prin concurs), tot pe judecător Alina Dana Nechita. Practic, o menținere în funcție. Tot joi, CSM o va delega în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Baia Mare pe judecător Dina Bontea.

 

Alina Dana Nechita a fost grefier la Tribunalul Maramureș, apoi avocat stagiar (2016-2017), fiind numită în funcția de judecător prin decret prezidențial în decembrie 2017 și repartizată la Judecătoria Satu Mare – a condus Secția Penală a Judecătoriei Satu Mare din 19 decembrie 2020 până în 8 august 2021, când a fost detașată la Judecătoria Baia Mare unde a activat ca judecător la Secția Penală. Începând cu 19 ianuarie 2022, conform deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Alina Dana Nechita a fost delegată în funcţia de vicepreşedinte al Judecătoriei Baia Mare.

 

Dina Bontea a fost grefier la Tribunalul Maramureș și este judecător din anul 2017 (a fost repartizată la Judecătoria Târgu Lăpuș, iar din mai 2021 a fost delegată la Judecătoria Baia Mare, iar din martie 2022 i-a fost aprobat transferul la instanța din municipiu).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here